Премиерът на Косово Албин Курти отхвърли поканата на министър-председателя на

...
Премиерът на Косово Албин Курти отхвърли поканата на министър-председателя на
Коментари Харесай

Премиерът на Косово отсвири покана на Ковачевски за среща на Отворени Балкани

Премиерът на Косово Албин Курти отхвърли поканата на министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски да участва на среща на самодейността " Отворени Балкани ".

Тази информация оповестиха медиите в Прищина, а срещата сред страните-членки на " Отворени Балкани " се организира в Охрид на 7 и 8 юни.

Според Koha, в изказване на косовското държавно управление се показва, че Курти е изпратил писмо до Ковачевски, в което за следващ път изяснява отношението на Косово към районното съдействие.

Курти сподели, че Косово приветства районното съдействие, учредено на правилата на равенството, и по тази причина взе участие интензивно в Берлинския развой.

В писмото се прибавя, че Берлинският развой обгръща доста районни начинания, в това число Общия районен пазар, който беше утвърден от шестте страни от Западните Балкани на срещата на върха в София през 2020 година Той също по този начин твърди, че Сърбия изисква неравнопоставено отнасяне на жителите на Косово в границите на Берлинския развой и блокира всяко съглашение в границите на Общия районен пазар, позволяващо районно съдействие, учредено на правилата на тъждество. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР