Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че израелската историческа и

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че израелската историческа и
Коментари Харесай

Нетаняху: Днес признават националната ни и историческа идентичност

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че израелската " историческа и национална еднаквост получава самопризнание, изключително през днешния ден ". Нетаняху приказва преди американският водач Доналд Тръмп да разгласи Йерусалим за столица на Израел.

 Тръмп оповестява през днешния ден мести ли посолството в Йерусалим
Тръмп оповестява през днешния ден мести ли посолството в Йерусалим

Лидери го предизвестиха за следствията

Това е първият коментар на министър-председателя от потвърждението на представители на Белия дом, написа вестник " Аарец ".

Нетаняху приказва по време на конференция, проведена от " Джерусалим пост ", като първоначално той избягваше тематиката за свещения град , а се концентрира върху Иран.

Нетаняху предизвести за иранската опасност и акцентира, че Ислямската република се пробва да " превземе Близкия изток ".

Премиерът предизвести, че Израел няма да разреши на Иран да се настани в Сирия . Нетаняху прикани страните да притиснат Техеран, само че в това време да поддържат иранския народ.

Министър-председателят също направи обзор на дипломатическите връзки на Израел с останалия свят.

Вчера израелските министри бяха инструктирани да не разясняват проблема с Йерусалим, до момента в който Тръмп не вземе дефинитивно решение.

Но правосъдният министър Нафтали Бенет, който приказва на конференцията, прикани другите страни да последват Тръмп и да признаят Йерусалим за столица на Израел.

 Тръмп осведоми Абас за преместването на посолството в Йерусалим
Тръмп осведоми Абас за преместването на посолството в Йерусалим

За палестинците това е решение с рискови последствия

Нетаняху разкри изследване на външното министерство по отношение на по какъв начин хората от повече от 50 страни възприемат Израел. Отношението към еврейската страна измежду множеството арабски страни се трансформира поради разрастващите се стопански връзки , сподели Нетаняху и го назова " гражданска война ".

На огромен екран министър председателят сподели карта с страни , които имат дипломатически връзки с Израел и имената на израелски компании в чужбина.

Междувременно еврейските организации в Съединени американски щати показаха дълбока угриженост по отношение на идното решение на Вашингтон за Йерусалим. Те считат, че първо е нужен изчерпателен проект за мир. Според организациите решението на Съединени американски щати може да докара до " деструктивни последици " за съдружниците на американците в района, изключително за Йордания и Саудитска Арабия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР