Премиерът на Италия Джузепе Конте призова съгражданите си да не

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте призова съгражданите си да не
Коментари Харесай

Джузепе Конте призова италианците да не ходят на ски по Рождество

Премиерът на Италия Джузепе Конте прикани съгражданите си да не вървят на ски по време на идните коледни празници, с цел да оказват помощ за ограничението на втората вълна от разпространяване на ковид, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че годишните доходи на ски курортите в Италия са към 11 милиарда евро, една трета от които идва от дните, които италианците всекидневно прекарват в Алпите и Доломитите към Коледа и Нова година. Конте обаче сподели, че тази година няма да е допустимо да се чества на сняг. "Не можем да си позволим това ", акцентира той.

Вчера Италия заяви за 630 нови смъртни случая, свързани с КОВИД-19, и по този начин стана шестата страна в света с повече от 50 000 умряли от болестта и втора в Европа след Англия. Много райони в Италия са в непълен локдаун, който ще продължи най-рано до 3 декември. Собствениците на магазини, хотели и заведения за хранене разпореждат очаквания да възродят бизнеса си по коледните празници.

Ски курортите са съсредоточени в северните области Пиемонт, Вал д'Аоста, Ломбардия, Трентино и Алто Адидже. Властите там са определили протоколи, ограничаващи броя на пасажерите в лифтовете и скиори по пистите.

"Протоколите са едно нещо, само че всичко, което става по празниците на снега, не предстои на надзор ", сподели министър председателят Конте нощес в изявление за тв канал "La7 ", показва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР