Премиерът на Италия Джорджия Мелони заяви, че нейното правителство възнамерява

...
Премиерът на Италия Джорджия Мелони заяви, че нейното правителство възнамерява
Коментари Харесай

Италия представя план за Африка през есента

Премиерът на Италия Джорджия Мелони съобщи, че нейното държавно управление има намерение да показа проект за Африка, кръстен на създателя на Eni Енрико Матеи през есента , откакто дойде в Адис Абеба за двудневно посещаване в Етиопия, заяви АНСА.

" Работим по поредност от начинания във връзка с Африка ", сподели тя, когато дойде в хотела си. Следващата междуправителствена среща на върха Италия-Африка, която се организира на всеки две години, ще бъде през есента и може да бъде мотивът да представим нашия проект Матеи. Междувременно ние работим в съдействие с африканските страни, тъй като не можете да мислите, че знаете най-хубавите решения без разговор с тези, които са директно наранени ".

Мелони приканва Европа да усили помощта и да развие по-силно съдействие с Африка като част от тактика за понижаване на броя на мигрантите, които желаят да прекосят Средиземно море.

Дневният ред в Адис Абеба включва срещи с етиопския министър председател Абий Ахмед, който беше в Рим през февруари, и ръководителя на Комисията на Африканския съюз (AUC) Муса Факи Махамат.

Италия счита " стабилността и целостта " на Етиопия за приоритет на националния си интерес заради позицията й на миграционния маршрут от Африканския рог към Северна Африка и Европа.

Страната е хазаин на 823 000 бежанци и 4,2 милиона вътрешно разселени лица. Съобщава се, че филантропичната рецесия и спорът в прилежаща Сомалия ще бъдат предмет на двустранна среща със сомалийския президент Хасан Шейх Мохамуд и на обособена среща с представители на Етиопия и Сомалия в събота.

Преди да замине, Мелони ще посети и общообразователното учебно заведение " Галилео Галилей " в етиопската столица, най-голямото италианско учебно заведение отвън страната с почти 900 възпитаници.
 Италия разгласи изключително състояние поради мигрантите
Италия разгласи изключително състояние поради мигрантите

Извънредното състояние ще продължи 6 месеца и ще коства на държавното управление 5 милиона евро

Припомняме, че Италия обяви изключително състояние поради засиления приток на мигранти. 

Предложението за въвеждане на такова решение пристигна от министъра на гражданската отбрана и морската политика Нело Мусумечи, откакто 3000 души дойдоха в Италия за три дни.

Според медиите изключителното състояние ще продължи шест месеца и ще коства на държавното управление 5 милиона евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР