Премиерът на Албания Еди Рама заяви, че ако тримата задържани

...
Премиерът на Албания Еди Рама заяви, че ако тримата задържани
Коментари Харесай

Албания предупреди Сърбия да освободи полицаите

Премиерът на Албания Еди Рама съобщи, че в случай че тримата арестувани от Сърбия служители на реда не бъдат освободени тази седмица, той ще направи крачки обратно в двустранните връзки.

Рама акцентира, че в случай че обстановката не ескалира, ще загуби Косово, а не Сърбия, оповестява БГНЕС.

„ Колкото по-дълго тримата мъже бъдат арестувани в Сърбия, даже и да са минали границата без да са направили закононарушение, толкоз повече нараства вероятността нашите двустранни връзки да създадат доста крачки обратно! Ако не бъдат освободени, това ще бъде седмицата, в която ледът сред нас ще се завърне “, сподели Рама:

„ И тогава довиждане за кой знае какъв брой време на формалния надзор на страната върху цялата територия и дано приветстваме Република КФОР в Северно Косово! Албин излиза от черупката на самоизолирането. Не губете Севера като виждате врагове и предатели на всички места! Времето е в този момент и то лети! ".



Албанският министър председател акцентира, че колкото повече Курти упорства против съдружниците, толкоз повече ще се утежнява обстановката.

„ От друга страна, в случай че не се стигне до деескалация, огромният губещ ще бъде Косово, тъй като Сърбия може да не може да живее, без да бъде изолирана! Трябва да се притеснявате, че колкото повече Албин упорства на своето против съдружниците, толкоз повече може да се утежни обстановката, връщайки КФОР още веднъж отпред ", заключи Рама.



На фона на засилващия се напън от страна на Запада против Прищина се случи нов случай, който в допълнение изостри борбата сред Сърбия и Косово. В сряда сръбските специфични сили задържаха трима косовски служители на реда и ги транспортираха до своята база. Прищина упрекна Белград в " похищение на хора на територията на Косово ". Сръбските управляващи настояват, че служителите на реда са били хванати на сръбска територия на 1,8 км от границата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР