Премиерът на Албания Еди Рама отново нападна България. В рамките

...
Премиерът на Албания Еди Рама отново нападна България. В рамките
Коментари Харесай

Еди Рама: България е мъж с проблеми, но младоженецът Балкани чака невестата ЕС за сватба

Премиерът на Албания Еди Рама още веднъж атакува България. В рамките на обръщението си на срещата на върха на самодейността „ Отворени Балкани “ в Охрид той дефинира страната ни като „ мъж с проблеми “ и означи, че в случай че „ невестата Европейски Съюз “ е подготвена за женитба с „ младоженеца Балкани “, страните от полуострова са подготвени да чакат, само че в случай че не е подготвена, те ще се оправят с това.
 
„ Така че не приемайте тази женитба с доста стрес и ни я предайте (невестата). България също е мъж с проблеми. Ако желаят женитба ние сме тук, в случай че не желаят ние сме подготвени и за това. Сега е моментът да сложим завършек на този стрес – те ни викаха, викаха, не желаят, желаят. Важно е нещата да се свършат. Когато България завърши с тази логичност, тя ще постави завършек на тази игра, ще хвърли тази кукла и договарянията ще стартират. Тук приказваме за започване на договаряния и те ще приключат, когато сегашният министър председател стане дядо, възрастен човек. Да продължим договарянията, желаеме да бъдем част от Европейски Съюз “, съобщи албанският министър председател, представен от скопската телевизия „ 360 степени “.
 
„ Казвам женитба, тъй като всякога, когато идва Европейският съвет, ние се приготвяме за женитба. Албания към този момент не се готви за женитба. Ако стане ще отидем както сме облечени, няма да бъдем тържествени, няма да има оркестър, няма да харчим по банкети и сватби, с цел да не пристигна някой след булката или младоженеца да не пристигна. „ Отворени Балкани “ е младоженецът, а булката е Европейски Съюз. Това е неприятно за нас, по-добре щеше да е в случай че бяхме младоженка, щяха да ни вземат по-бързо. Когато си човек с толкоз доста проблеми, с такова минало, това е огромен проблем. Но нашият път е доста явен – ние желаеме да изградим Европа тук, нашите системи за действие и тогава, когато те желаят женитба, ние ще бъдем подготвени “, изясни още Еди Рама.
 
Той особено акцентира поддръжката, която получава от еврокомисаря по разширението Оливер Вархели и специфичния представител на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар, както и от представителите на Черна гора и БиХ, които са в Охрид.
 
Той напомни, че това е първата сходна среща на върха след започването на войната в Украйна, която съгласно него не е изненадала всички, като означи, че това, което може да се каже от тази отдалеченост, е, че войната в Украйна прави „ Отворените Балкани “ по-голяма нужда от преди.
 
„ Войната в Украйна не ни сподели какви са връзките сред Сърбия и Русия, че има избрана история, нито че има забранен спор сред Сърбия и Косово, ние знаехме всичко това и преди. Но ние останахме отдадени на бъдещето. Ние през днешния ден сме тук точно тъй като желаеме да продължим към бъдещето, без да си затваряме очите за нерешените въпроси, уверени, че те ще бъдат решени единствено в случай че се грижим един за различен и всеки ден по-добре разбираме какъв брой сме значими един за различен “, съобщи още Рама.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР