Премиерът Кирил Петков възложи в сряда на вицепремиера и финансов

...
Премиерът Кирил Петков възложи в сряда на вицепремиера и финансов
Коментари Харесай

Премиерът Петков обяви програма “Великденска подкрепа“ за най-нуждаещите се българи

Премиерът Кирил Петков разпореди в сряда на вицепремиера и финансов министър Асен Василев и на общественият министър Георги Гьоков да изработят обществен пакет “Великденска поддръжка “ за най-нуждаещите се българи.Параметрите на обществения пакет би трябвало да са ясни през идната седмица.

“За Великден най-нуждаещите се би трябвало да получат поддръжка “, сподели Петков.

По думите му държавната помощ би трябвало да помогне на хората да посрещнат по-високите цени на храните поради войната в Украйна

“Важно да подкрепим хората, когато имат потребност, с цел да посрещнат Великденските празници по естествен метод, макар войната в Украйна ", сподели той.

Правителството ще удължава и мярката за опазване на заетостта 60/40 с три месеца. Тя ще работи до края на юни, макар че от 1 април страната ни няма да е в изключително състояние.

Правителството възобновява и активността на Националния съвет по антикорупция, анонсира министър председателят.

" Заедно с Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, Главния инспекторат ние ще би трябвало да засилим нашите политики против корупцията, която знаем, че е най-големият апаш на стандарта на живот в България ", изясни Петков при започване на държавното съвещание.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР