Премиерът Кирил Петков разговаря с представители от транспортния бранш в

...
Премиерът Кирил Петков разговаря с представители от транспортния бранш в
Коментари Харесай

Диалогът между правителството и превозвачите е възстановен, но протести утре ще има

Премиерът Кирил Петков беседва с представители от транспортния отрасъл в опит да се откри решение за проблемите в бранша, ден преди оповестения общонационален митинг.

Имахме три часа диалог сред транспортния отрасъл и държавното управление. Прекарахме три часа в градивен разговор с концепцията да намерим решения, а не да се конфронтираме. Ако желаеме България да просперира, разговорът би трябвало да бъде спазван от всички страни, акцентира Кирил Петков.

Мога да кажа, че поехме задължения като държавно управление в тази седмица районният министър да направи работна среща за детайлите по тол системата, а министърът на превоза разгласи, че ще е с отворени порти от самото начало за спомагателни срещи по всички други тематики, изясни министър председателят.

" Премахваме акциза на природния газ, втечнения нефтен газ и метана . За най-малките превозвачи повдигането на Данък добавена стойност прага е 100 000 и ставката за природен газ, полутечен газ и метан ще е 9%. Имаме предложение за по-ниски цени от производителите на био добавката. Аз поех ангажимент, че ще върнем отговор с цел да балансираме - хем да съблюдаваме уговорката си към Европа, хем да не банкрутират превозвачи ", добави Петков.
Възстановихме разговора, доста работа ни следва, съобщи още министър председателят.

Благодаря на господин Петков, че сервира извиненията си за това, че предходния път ни е показал вратата. Ние също поднесохме своите извинения, с цел да възстановим разговора. Но митинг на следващия ден ще има , тъй като няма никакви съответни решения към днешна дата. Разговорите и работата на работните групи не престават, съобщи Магдалена Милтенова от страна на превозвачите. Протест на следващия ден ще има - започваме в 9 ч. Ще има протестни шествия, добави тя.
Разбрахме се, че този митинг ще бъде кротичък и няма да затруднява жителите. Утре е значим ден и за образователната стратегия, тъй като има матури, добави министър председателят.

Протестът стартира в 8:30 ч. Ще бъде легален, кротичък, като знак от наша страна за възобновения разговор. От страна на държавното управление нямаме никакви съответни ограничения. Протестите ще се проведат в София и огромните градове, а шествия ще има на граничните пунктове, обясниха превозвачите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР