Премиерът Кирил Петков направи изявление пред журналисти днес след участието

...
Премиерът Кирил Петков направи изявление пред журналисти днес след участието
Коментари Харесай

Кирил Петков: Санкциите ще ударят руския бизнес, само той може да повлияе на Путин

Премиерът Кирил Петков направи изказване пред публицисти през днешния ден след присъединяване с в изключителния Европейски съвет в Брюксел.

Петков съобщи, че България работи в тясна съгласуваност със своите съдружници от НАТО и сътрудници от Европейски Съюз и взема ограничения против икономическите опасности, които съветското нахлуване против Украйна би имало за България.

Според него признатите наказания против Русия от европейските водачи ще ударят съществено по бизнеса и само той ще бъде в положение да повлияе на дейностите на президента Владимир Путин.

Пред публицисти той съобщи:

„ Това, което очевидно се изрази през вчерашния ден е, че единният глас със глобите ще бъде реалност, в смисъл ще има цена. Руската стопанска система и съветските бизнеси, които ще бъдат наранени, аз персонално, в случай че съм съветски бизнес сега, не бих стоял безучастно да виждам някакъв човек, който го назовавам мой водач, да унищожава цената на моята компания или да унищожава цената на моите клиенти. Така че тук е въпрос и на съветската страна, вътрешната ѝ имунна система доколко може да понесе болежка “.

На въпрос дали и ние ще желаяме в допълнение подкрепление от НАТО, той отговори:

„ Да забележим през днешния ден срещата, която ще стане. На база на този диалог ще се вземат верните решения. Но това, което е ясно, е, че няма да има боен спор НАТО-Русия. Другото, което е ясно, е, че несъмнено имаме броени дни, до момента в който забележим, че Украйна е паднала, което е тъпо “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР