Премиерът Кирил Петков направи актуален коментар за напрежението НАТО-Русия. Министър-председателят

...
Премиерът Кирил Петков направи актуален коментар за напрежението НАТО-Русия. Министър-председателят
Коментари Харесай

Петков преди Съвета за сигурност: Засиленото присъствие на НАТО в Черно море не е извънредна ситуация

Премиерът Кирил Петков направи настоящ коментар за напрежението НАТО-Русия. Министър-председателят даде изказване пред медиите минути преди началото на взаимното съвещание с държавното управление на РСМ в резиденция "Бояна ".

От тук нататък Съветът по сигурността ще бъде главен орган за взимане на сериозните решения, когато става въпрос за сигурността, акцентира Кирил Петков.

Според него, на съвещанието на Съвета през днешния ден ще се проучва обстановката и ще се дадат рекомендации за утрешното съвещание на Министерски съвет.

о въпроса за засиленото наличие на корабите и самолетите на НАТО, Петков изясни: Това не е някаква изключителна обстановка, а част от решението през 2016 година за засилен "Air Policing " и засилено влизане в Черно море с военни кораби, само че това е в тази рамка.

Днес ще обсъдим тъкмо ситуацията, добави Петков.

Препоръката на Съвета по сигурността след съвещанието през днешния ден ще бъде призната от Министерски съвет и по-късно ще отиде в Народното събрание, добави министър председателят. Така че, българската общност ще е изцяло осведомена с нашата тактика и няма да има изненади, акцентира Кирил Петков.

Явно напрежението се подвига, само че не бих споделил, че сега "дрънчи на война ", сподели той в отговор на въпрос дали сме на ръба на война.

За страдание, ескалацията се подвига, ние желаеме деескалация и ние ще бъдем градивен сътрудник и съдружник на НАТО и Европейски Съюз, само че да имаме ясната концепция, че решенията, които се взимат, са основани напълно на българските служби за сигурност и на Министерски съвет.

Аз съм сигурен, че ние ще вземем национално виновна позиция, ще я представим. Тази позиция ще подхожда напълно и ще усъвършенства българския интерес. Най-важното за нас е да сме сигурни, че решенията, които вземаме, са национално виновни, съобщи Петков.

Не е време да се упражнявате за политика, нещата, които би трябвало да се приказват и вземат като решения би трябвало да са на база същински разбор, а не пиар, безапелационен е министър председателят.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР