Премиерът Кирил Петков коментира една от най-актуалните теми, а именно

...
Премиерът Кирил Петков коментира една от най-актуалните теми, а именно
Коментари Харесай

Премиерът за бюджета: Това са пари на гражданите, трябва да ги даваме ефективно

Премиерът Кирил Петков разяснява една от най-актуалните тематики, а точно годишният бюджет. Това той стори по-рано през днешния ден в Народното събрание, където акцентира, че

„В момента бюджетът е най-хубавото, което можахме да създадем в тази обстановка. Защо вършим актуализация на бюджета? Защото след няколко месеца всички промени, които сме заложили в съдружното съглашение, би трябвало да стартират да се случват. Вкарваме актуализацията – каква е концепцията? След промяната ние няма да понижаваме бюджетите. Просто с нарастването на успеваемост ще отиват при хората, които работят повече“, съобщи пред публицисти в Народното събрание министър-председателят.

„Това да даваме пари на ангро към този момент няма да го бъде. Това ще важи отсега-нататък за всеки лев, тъй като това не са наши пари, а пари на жителите, тъй като ги събираме точно от хората. Обвиняват ни за прокуратурата за това по какъв начин е могло да им вземем 20 млн. лв.. В момента в Европа ние сме с двоен разход от Брутният вътрешен продукт за прокуратурата, а каква й е успеваемостта? Това са пари на жителите, би трябвало да ги даваме ефективно“, акцентира той.

Петков добави, че към държавното управление е имало „най-различни претенции за нарастване на заплатите“ и уточни, че това ще се случи, само че единствено откакто бъдат направени нужните промени в идващите месеци.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР