Премиерът Кирил Петков е провел среща в Министерския съвет с

...
Премиерът Кирил Петков е провел среща в Министерския съвет с
Коментари Харесай

Правителството ще отпусне средства за възстановяване на щетите от наводненията от последните дни

Премиерът Кирил Петков е провел среща в Министерския съвет с регионалните шефове на Смолян, Кърджали и Благоевград. Приети са доклади за ограниченията и дейностите за възобновяване и подкрепяне на потърпевшите жители , заяви Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера Кирил Петков.

" Решено е и по какъв начин да се действа отсега нататък. За пръв път първо вместо да се работи и след това да се заплаща, ще се вкара нов модел. Областните шефове бяха инструктирани, дружно с способените министерства в незабавен порядък да се показват отчети за нужните действия с разчетени цени . До края на седмицата да се реши какви са вредите и да бъдат отпуснати средства за възобновяване и създаване на срутените мостове ", уточни Бориславова.



Тя разгласи още, че и ма решение да се търси отговорност на лицата, които са правили рехабилитация на оборудванията през последните две години и все пак се е стигнало до случаите през последните дни.

Някои от регионалните шефове са показали на премиера Петков първични калкулации и числа. " Заради новият модел, който се опитваме да въведем те ще би трябвало да добавят отчетите си. Така, че нямаме цялостната сума. Искаме да имаме цялостната информация за количествено-стойностни сметки и единични цени преди да стартира работата. Управителите ще би трябвало да показват своите сметки на специалистите, да бъдат разисквани с способените органи и тогава да бъдат отпуснати парите ", изясни Лена Бориславова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР