Премиерът имаше срещи с посланиците на Хърватия и на Италия

...
Премиерът имаше срещи с посланиците на Хърватия и на Италия
Коментари Харесай

Денков се срещна с посланиците на Хърватия и Италия

Премиерът имаше срещи с посланиците на Хърватия и на Италия - Ясна Огняновац и Джузепина Дзара, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет във Facebook.

Ясна Огняновац означи, че 65% от хърватите поддържат въвеждането на еврото като национална валута. Хърватия съобщи подготвеност да спомага със своя опит както за присъединението на България към еврозоната, по този начин и към Шенген. Обща цел за двете страни е участието в Организацията за икономическо съдействие и развиване, показват от държавната пресслужба.



Присъединяването на България към Шенгенското пространство и еврозоната, ролята на страната ни за стабилността в Западните Балкани, съдействието в сферите на образованието и културата бяха измежду тематиките, които министър председателят и посланикът на Италия Джузепина Дзара разискаха по време на срещата си през днешния ден.



На 13 юли министър председателят Денков се срещна с посланика на Англия Робърт Диксън. Министър-председателят и посланикът означиха, че Обединеното кралство и България могат да развият връзките между тях до стратегическо партньорство. За задачата се приготвя взаимна декларация. Желанието е тя да бъде подготвена за сключване през есента на тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР