Премиерът Гълъб Донев е назначил Петър Кирков за национален координатор

...
Премиерът Гълъб Донев е назначил Петър Кирков за национален координатор
Коментари Харесай

След хакерската атака: Смениха националния координатор по ки...

Премиерът Гълъб Донев е назначил Петър Кирков за народен координатор по киберсигурността, заяви държавната пресслужба. Той заменя Красимир Симонски, назначен в края на юли 2021 година

Този месец десетки уеб сайтове на институции бяха наранени от съветска хакерска офанзива.

Киров е шеф на дирекция " Мрежова и осведомителна сигурност " в Министерство на електронното ръководство, където дава отговор за националните и европейските политики и нормативни актове, свързани с киберсигурност и отбрана на данните и е в Националния екип за реагиране на произшествия с компютърна сигурност (CERT-BG).

Завършил е Техническия университет в София, компетентност " Комуникационна техника и технологии ". Кариерата му минава в областта на киберсигурността, на разнообразни равнища, в организации от обществения и частния бранш.

Има 8-годишен опит по планове, свързани със отбрана на данни, дизайна и имплементацията на високонадеждни и високопроизводителни IT системи, информационни мрежи и решения за отбрана на корпоративните осведомителни активи и запаси, показват от пресслужбата а Министерски съвет.  Ръководил е консултантско и IT одит звено в огромна компания. Регистриран е като експерт в правосъдната система на България с опит в цифрова криминология.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР