Премиерът Бойко Борисов заяви, че има решение на Министерски съвет

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че има решение на Министерски съвет
Коментари Харесай

Борисов: Има решение на МС за субсидия от 1 лв., не коментирам други предложения

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че има решение на Министерски съвет за един лев на глас партийна дотация и няма да разяснява други оферти. Думите му са във връзка предлагането на Движение за права и свободи.

" Един лев дотация за автентичен глас значи банкрут на партиите. Затова е обикновено, в случай че ще се трансформира моделът на финансиране, да бъде нула лв. и отворено финансиране - американски вид. Който го желае – да го прави. Ако бъде признат подобен модел, това значи, че всички партии ще станат благосъстоятелност на олигарсите ", изясни по-рано депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти в Народното събрание.

" Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, само че ще подкрепим да е 0 лева дотацията. За нас това е див популизъм, което се предлага ", посочи още Пеевски.

В отговор на въпрос дали намаляването на партийната дотация на един лев е популизъм, министър председателят сподели:

" Може две години след референдума за партийните дотации да го назовават както желаят, само че тъй като тогава всичко се стоварваше върху гърба на ГЕРБ, на всички им беше елементарно да приказват. Сега държавното управление взе решение, тъй че аз не разясня какъв брой да е. Ние сме взели решение на база на референдума от преди две години, и това решение е з а един лев дотация . Какво желаят да вършат другите партии, си е тяхна работа. Ние не вършим предложение, ние сме дали решение на държавното управление. Има огромна разлика ", добави министър председателят.-->

Борисов участва на връчването на ключовете на нови коли на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. 

" 346 са колите за 9 млн. лв.. С тези коли преследват нарушители, би трябвало да се придвижват бързо. Много са хубави колите, 6 скорости, близо 130 коня, доста икономични, бензинови ", изясни министър-председателят.

По думите му от времето, когато е бил основен секретар, до момента разликата в окомплектоването на Министерство на вътрешните работи е от земята до небето. " Министерство на вътрешните работи в никакъв случай не са били по- добре окомплектовани ", разясни Борисов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР