Премиерът Бойко Борисов води министри в петък за отчет на

...
Премиерът Бойко Борисов води министри в петък за отчет на
Коментари Харесай

Борисов води министри в петък в НС на отчет за председателството

Премиерът Бойко Борисов води министри в петък за доклад на отминалото българско европредседателство. Той ще има 10 минути да показа отчета си, гласоподаваха депутатите, който одобриха процедурните правила по чуването след близо час разправии.

Спорът бе подбуден от нежеланието на ГЕРБ парламентаристите да могат да изразят в допълнение отношение към министър председател и министри след изявленията им. Данаил Кирилов и Цвета Караянчева се позоваха на парламентарната процедура от предходните няколко Народното събрание.

Никъде няма отношение на народни представители, откакто са прлиключили своите изявления, напомни парламентарната шефка, базирайки се на традицията от 41,42 и 43 Народно събрание. Тя се обърна към социалистите, че се събират цели 50 минути на Народното събрание за изявление по доклада на европредседателството и посочи, че разпоредбите, направени от шефа на правната комисия, са изцяло изрядни.

Това предизвика соцдепутата Георги Свиленски да излезе и да каже ГЕРБ да вземе напряко по 20 минути за изявление, а на Българска социалистическа партия да отредят кръгла нула. Предложението му бе окачествено от парламентарната шефка като несериозно, само че въпреки всичко бе подложено на гласоподаване и отхвърлено.

Иначе всяка парламентарна група ще има право на 10 минути пленарно време, с цел да се изкаже. По предложение на Движение за права и свободи Народното събрание одобри министрите да могат да приказват общо за 10 минути, а не всеки от тях да разполага с по толкоз. Отхвърлено обаче беше настояването на Българска социалистическа партия ПГ да могат в границите на 2 минути да изкажат отношение или да зададат въпрос.

Мнозинството не утвърди реверанса на шефката на външната комисия Джема Грозданова от ГЕРБ, която предложи петте групи да могат да се изричат за по 7 минути, а останалите 3 минути от времето им да отидат за изложение на отношение след докладите на Борисов и министрите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР