Премиерът Бойко Борисов се разграничи от искането на коалиционните си

...
Премиерът Бойко Борисов се разграничи от искането на коалиционните си
Коментари Харесай

Бойко Борисов се разграничи от искането за закриване на БХК

Премиерът Бойко Борисов се разграничи от настояването на съдружните си сътрудници ВМРО-БНД да бъдат подхванати ограничения от страна на българската прокуратура за закриване на Българския хелзинкски комитет (БХК). " Дори не сме обмисляли сходен вид ", съобщи Борисов в предаването " Свободна зона " по ТВ Европа през днешния ден.
" Аз в никакъв случай не разясня работата на други партии и техните решения. В нашето съдружно съглашение има текстове, които съблюдаваме. Така че какво са решили Вътрешна македонска революционна организация си е право на тази партия. Ако ме питате за моето персонално мнение, аз постоянно съм бил за свободата и на словото, и за свободата на изложение на разнообразни позиции. С Хелзинкския комитет, в случаите, когато се е налагало, сме работили добре и не виждам безусловно никаква логичност мен да ме питате за това дали съм за или не ", сподели Борисов в отговор на въпроса каква е оценката му за настояването на ВМРО-БНД.
" Неправителственият бранш е извънредно значим като коректив на всяко едно ръководство, тъй като думата " власт " не я одобрявам. И постоянно когато са ни подавали сигнали, които сме могли да ги обработим, ние сме се съобразявали с тях. Така че от ГЕРБ нямаме такива оферти ", съобщи още министър председателят.
От своя страна от БХК през днешния ден потвърдиха в послание към медиите убеждението си, че внеслите настояването политици Ангел Джамбазки и Александър Сиди, " употребяват организацията ни, с цел да си обезпечат достъп до огромно и гратис медийно отразяване в дните на предизборна конкуренция ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР