Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министъра на околната среда

...
Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министъра на околната среда
Коментари Харесай

Министър Нено Димов подаде оставката си в МС

Премиерът Бойко Борисов одобри оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Тя бе подадена в кабинета на премиера, оповестяват от Министерски съвет. 

Засега не е ясно кой ще го размени на поста. Това ще стане ясно след съвещание на Коалиционния съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти, който се чака да се събере при започване на идната седмица.

Припомняме, че през вчерашния ден след спецакция на спецпрокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за водната рецесия в Перник той беше отведен в за разпит и по-късно арестуван за 24 часа. Днес, в късния следобяд следва той да бъде освободен от ареста. Очаква се прокуратурата да даде детайлности за обвиняванията към Димов по-късно денем. Очаква се еко министърът да бъде упрекнат за занемареност и длъжностни закононарушения поради източения бент. “Студена ”.

Заради водната рецесия в Перник бяха разпитани и някогашният регионален шеф на Перник Ирена Соколова и отстраненият началник на локалното ВиК - Иван Витанов.

Министър Нено Димов е в държавното управление от квотата на Обединени патриоти и е препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация. Вчера министър председателят Бойко Борисов разгласи, че оставката на Димов ще се разисква на съдружен съвет. От своя страна вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов определи задържането на Димов като „ показно ликвидиране “.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР