Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води

...
Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води
Коментари Харесай

Борисов от Перник: Помните ли преди година какво беше?? Опозицията да пие най-хубавата вода

Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води на Перник, за чието създаване страната оказа помощ преди близо година. Проектът е част от цялостните ремонтни действия, които бяха осъществени, с цел да бъде решен казусът с водата в града и да бъдат фрапантно понижени загубите на вода.

Борисов посочи, че ще бъде прегледана опцията по линия на Българския ВиК холдинг да се финансира и построяването на спомагателни уреди и връзка със остарялата пречиствателна станция, за което ще са нужни към 2 млн. лева Това ще докара до още по-добро качество на водата в Перник.

„ Тук би трябвало да е най-хубава водата. Опозицията да пие най-хубавата. Един ден по този начин би трябвало да се отнасяте и с нашите кметове. Опозицията да я гледате най-вече ”, обърна се към кмета на Перник министър председателят.

„ Помните ли преди година какво беше? Вода течеше, а имаше безводие “, уточни министър председателят и добави, че за решаването на водната рецесия в Перник беше издигнат и специфичен тръбопровод.

„ Това са забележими резултати – водоснабдяване, канализация, чиста вода, Автомагистрала „ Струма “, пътища, кръгови, саниране, индустриалната зона, довеждащ различен тръбопровод “, изброи министър-председателят изгодите за Перник от подобряването на инфраструктурата.

През тази година ще започва и огромният воден план в Перник, който се осъществя с европейско финансиране за ремонт и създаване на канализация в града. Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше на място, подсети, че държавното управление отпусна средства и за ремонтни и възстановителни действия на църкви и манастири в региона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР