Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейската банка за възстановяване

...
Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейската банка за възстановяване
Коментари Харесай

Борисов запозна шефа на ЕБВР с коридорите 4,8 и 10

Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на Европейската банка за възобновяване и развиване Сума Чакрабарти разискаха построяването на коридорите 4, 8 и 10 . Официалната намира се организира в Лондон, във връзка визитата на премиера за присъединяване му в капиталов конгрес, отдаден на страните от Западните Балкани, чийто уредник е финансовата институция.

Борисов акцентира какъв брой значима е инфраструктурната съгласуваност сред страните от Западните Балкани с останалите страни от Европа. По думите на премиера това е изискване за сполучливо развиване на целия континент.

 Сътрудничим със Сърбия при построяването на железопътния Коридор 10
Сътрудничим със Сърбия при построяването на железопътния Коридор 10

Московски подписва меморандум със Сърбия

" За да бъде разпрострат икономическият капацитет и разцвет в района, с цел да бъде Европа постоянна и сигурна , е нужна съгласуваност както сред страните от Западните Балкани, по този начин и сред района и прилежащите страни в Европейски Съюз ", посочи Борисов.

Той добави, че това е единственият метод да се почувстват действителните изгоди от взаимната работа. Министър-председателят означи, че в района са нужни още вложения, работни места и положително трансгранично съдействие.

Именно това следва да бъде съществена тематика на среща на водачите от Европейски Съюз и сътрудниците от Западните Балкани в София на 17 май.

Дейността на Европейска банка за възстановяване и развитие беше приветствана от премиера. Банката е един от най-големите вложители тук и има значима роля при договарянето на трансграничните инфраструктурни планове, чиято цел е да се увеличи комерсиалният продан и конкурентоспособността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР