Премиерът Бойко Борисов и изпълнителният директор на Световната банка Кристалина

...
Премиерът Бойко Борисов и изпълнителният директор на Световната банка Кристалина
Коментари Харесай

Борисов и Кристалина Георгиева откриват форум на високо ниво за регионалната интеграция на Балканите

Премиерът Бойко Борисов и изпълнителният шеф на Световната банка Кристалина Георгиева откриват конгрес на високо равнище за районната интеграция на Балканите. Конференцията събира в София водачите на стнаните от Западните Балкани.
По покана на премиера Борисов в конференцията се включват косовският президент Хашим Тачи и президентът на Черна гора Филип Вуянович , министър-председателите на Албания Еди Рама , на Република Македония Зоран Заев , на Сърбия Ана Бърнабич , както и заместител министър-председателят на Босна и Херцеговина Мирко Шарович
Във форума ще взе участие и комисарят по европейската политика за съседство и договаряния за разширение Йоханес Хан . Във фокуса на дебатите сред водачите от Западните балкани ще бъдат опциите да се ускори европейската интеграция в района и да се осъществят общи инфраструктурни планове, какъвто е един от целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. За България стратегически значим е кулоар номер осем и построяването на свързващата инфраструктура. Със Световната банка ще се търсят  механизми за обезпечаване на нужни средства за построяването на автомагистрали и ж. линии в района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР