Премиерът Бойко Борисов е в Шуменско. В село Пристое заедно

...
Премиерът Бойко Борисов е в Шуменско. В село Пристое заедно
Коментари Харесай

Борисов посети футболен мач, нахока мед. сестрите и каза за бежанците ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов е в Шуменско. В село Пристое дружно с локални поданици означи Тодоровден и участва на обичайните кушии.

По обяд Бойко Борисов посети градския в Шумен „ Панайот Волов “. Там министър председателят ще следи другарската футболна среща сред мъжките тимове на „ Шумен 2007 “ и „ Волов “, за чийто ремонт държавното управление отпуска 3 млн. лева

Преди мача министър-председателят ревизира в какви условия упражняват футболистите на стадиона. Борисов се срещна и с млади футболисти. От локалното управление му споделиха, че извършват неговите рекомендации - да работят с младежта.
Борисов ги попита за какво не играят, да не са запаси? Те му отвърнаха, че са дребни още. Той ги отвърна, че не са дребни. "По огромните шампионати ги пускат на 16, а тук дребни били до 25 години ", пошегува се министър председателят.

Имаме 4 школи детски по 100 деца, прецизираха от локалното управление.

На собствен ред Борисов сподели, че това не е положително игрище. "С тези 3 милиона ще си оправите терените и ще стартира да си събаряте рисковите места. През това време ще ми визиите плановете. Вече като имаме плана ще дадем и отсега нататък. Първо ще създадем тревата за децата... напоителни системи. После съблекални ", сподели Борисов.

Борисов научи от локален футболен почитател, че нищо не е пипано на стадиона от 80-та година. " Подменяте незабавно с най-хубавото ", той.

Премиерът разяснява и проблема с протестиращите медицински сестри. На въпрос, дали още веднъж ще се срещне с протетстиращите медицински сестри, министър председателят отвърна, че той към този момент се е срещал с тях.

"Срещал съм се с медицинските сестри. Всичките тия хора биха могли да се качат на козирката и да кажат "или..или ". С тях се виждах. Огромна част от настояванията им са изпълнени.

Синдикатите месеци наред отстояват и се пазарят за нощния труд, за заплатите. Всичко това в диалози в последния месец сме го финализирали. Освен това се видя, че заплатите не са такива, каквито те ги приказват. Аз съм показал почитание към тях. Пратих при тях министри, зам.-министри. Работим със синдикатите. Ще предложим пакет след понеделник и ще забележим по какъв начин ще се разберем ", сподели Борисов.

Премиерът разяснява и тематиката с бежанците по границата на Европейски Съюз.

"По границата с бежанците - не престават да ни дават за образец. Ужасно е положението на границата сред Гърция и Турция. От двете страни има войска и полиция. Виждате какъв брой деца, дами стоят в тази преса. Знаят, че нашата граница е добре предпазена и натискът е нулев. Споразумението с Турция за бежанците важи в цялостен размер ", сподели той.

Урсула фон дер Лайн, като видя по какъв начин българските мюсюлмани ме посрещнаха в Пристой, още веднъж ни даде за образец, разкри министър председателят. По думите му с ръководителя на Европейска комисия си разменят фотоси от разнообразни събития.

"В понеделник ще има среща в Брюксел сред шефовете на комисията, Народното събрание и Съвета с президента Ердоган. Дано намерят някакво решение. Виждате, че с дипломация, с всички ограничения. Нашите ги взехме преди 4 години, в Гърция проспаха четирите години. Когато ние правихме уреди, когато водихме дипломацията, когато си защитавахме границата, те не го вършиха.

Черно море е толкоз топло сега, колкото и Егейско. С лодка от Босфора си тук за нула време. И моретата са ни идентични. По-малко да се приказва, по-добре. Българите спят умерено.

Българите в Хармани какво беше. Какво беше в центъра на София, когато се разхождаха хиляди мигранти. Колко е умерено през днешния ден. Дано се реши този проблем, тъй като за района ще има проблем за туризма, за капиталовия климат. Ние продължаваме да си изпълняваме нашите задължения и желаеме същото. Искаме нулева незаконна миграция на границата ", сподели още той.

Борисов заяви, че Шумен ще има и нов тръбопровод. По забавен, по неговите думи, е планът "Дунав ". "Там малко са ни помогнали някогашните комунисти, като са отчуждили част от трасето. Това е един доста добър план, ще го финансираме. В момента го приготвят. Той ще подсигурява на целия район вода ", сподели Борисов.

Борисов описа по какъв начин предишните дни се срещнал с гръцки строител на градежа на "Хемус ". Работникът му разкрил, че климатът в България в този момент е като преди години в Гърция. Затова, по думите на премиера, е хубаво да се подготвим за по-сухото време с сходни планове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР