Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Босна и Херцеговина,

...
Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Босна и Херцеговина,
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Балканите имат нужда от мир, за да постигнат просперитет

Премиерът Бойко Борисов е на посещаване в Босна и Херцеговина, където ще открие Международния стопански конгрес в Мостар. В 20 ч. стартира публична вечеря с водачите на Сърбия, Черна Гора, Хърватия, Република Сръбска, Босна и Херцеговина.

По-рано през днешния ден Борисов организира среща с члена на Председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович, с който разискаха развиването на инфраструктурни планове и вложенията в страните от Западните Балкани, както и неусвоения капацитет по повод евроатлантическата вероятност на страните от района.
Бойко Борисов, министър-председател: За нас, за Балканите, не би трябвало да се подхожда егоистично, никоя страна сама не може. Никоя страна един проблем няма да не засегне останалите страни на Балканите. Следите от войните още личат. Светът сега е в много огромна рецесия. Загиват хора, войната в Сирия върви в отблъскващ вид, само че ние единствено преди 20 години сме го изживявали същото и на Балканите. И по тази причина разчитаме и на Драган, и на всички хора, мирът, по-свято нещо от мира няма, тук би трябвало да успеем да го създадем.


Борисов е е специфичен посетител на ревюто, което си слага за цел да ускори икономическото развиване посредством среща на бизнеса от района със международни компании. В него ще вземат участие и политически водачи от страните от Западните Балкани, с които българският министър-председател ще организира срещи. „ Направим ли инфраструктурата, ще има и разцвет. Другото го пробвахме, не се получи “, уточни министър председателят Борисов. Сигурен съм, че нашият евроатлантически път е без конкуренция, безапелационен беше и членът на Председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР