Премиерът Бойко Борисов е на еднодневно посещение в Прищина, където

...
Премиерът Бойко Борисов е на еднодневно посещение в Прищина, където
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов пристигна на посещение в Косово

Премиерът Бойко Борисов е на еднодневно посещаване в Прищина, където се срещна с президента Хашим Тачи. На срещата обсъдихме европейския път на страните от Западните Балкани и гарантирането на мира и сигурността в района. И двамата сме единомислещи, че плановете за инфраструктурна и цифрова съгласуваност сред шестте балкански страни и Европейския съюз ще ускорят развиването на страните ни, написа Борисов в обществената мрежа.

Балканите би трябвало да се трансформират съгласно критериите на Европейски Съюз, с цел да бъдат признати в Съюза и да употребяват неговите фондове. Това сподели в Прищина министър председателят Бойко Борисов. Той прикани за разговор сред Белград и Прищина, с цел да могат двете страни да решат проблемите, тъй като единствено тогава могат да аплайват за участие в Евросъюза.

Борисов уточни, че се надява Скопие и Атина също да разрешат казуса с името на Република Македония. Българският министър председател акцентира, че транспортните коридори 8 и 10, които минават през България и Косово, са значими за свързването на Косово със страните от Европейския съюз.


Президентът на Косово Хашим Тачи връчи през днешния ден на българския министър председател Бойко Борисов орден по случай 10 години от независимостта на Косово. Церемонията по връчването на медала беше оповестена на страницата на Борисов във Facebook. В рамките на еднодневната аудиенция в Прищина министър председателят Борисов ще се срещне и с министър-председателя на страната Рамуш Харадинай, както и с ръководителя на делегацията на Европейски Съюз в Косово Наталия Апостолова.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР