Премиерът Бойко Борисов е дал обяснения за думите си за

...
Премиерът Бойко Борисов е дал обяснения за думите си за
Коментари Харесай

Бойко Борисов е бил разпитан за депутатите наркотрафиканти

Премиерът Бойко Борисов е дал пояснения за думите си за съществуване на наркотрафиканти в Народното събрание. Това стано ясно от изказване на основния прокурор Сотир Цацаров.

 © Българска телеграфна агенция
Преди дни обвинител номер едно съобщи, че инспекцията, за която ги сезираха по отношение на думи на премиера за наркотрафиканти в Народното събрание ще завърши бързо в границите на десетина дни.

" А съответният наблюдаващ прокурор ще снеме пояснение от лицето, споделило тези думи, а точно – от министър-председателя ", съобщи Цацаров преди време.
" Както споделих, ще бъдат снети пояснения от премиера Борисов. Обясненията би следвало, споделям " би следвало ", тъй като не съм се прибирал в кабинета през днешния ден от Народното събрание, да бъдат снети през днешния ден и най-вероятно са снети, тъй като в случай че не ме лъже паметта той беше свикан за 11 или 11.30 ч. ", сподели през днешния ден Цацаров.
Проверката на прокуратурата за думите на премиера стартира по сигнали, подадени от жител, от Групово дело „ Боец “ и „ Възраждане “.

Главният прокурор към този момент изрази мнение, че това не е престъпен, а политически проблем и той се прави единствено, с цел да се подвига политически звук. Българска социалистическа партия също беше призовала основния прокурор да разпита премиера Бойко Борисов за изявлението му за депутатите, занимаващи се с наркотрафик и пазаруване на гласове.

Техният сигнал до основния прокурор бе във връзка думите на министър-председателя на България Бойко Борисов „ В Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик и хора, които са купували гласове и то от пандизчии “. „ За ПГ на Българска социалистическа партия е неприемливо в Народното събрание да има депутати, забъркани с наркотрафик и пазаруване на гласове “, обявиха от Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР