Премиера на филма Нюрнберг (2023) и среща с неговия автор

...
Премиера на филма Нюрнберг (2023) и среща с неговия автор
Коментари Харесай

Премиера на филма Нюрнберг и среща с Николай Лебедев в Руския дом

Премиера на кино лентата " Нюрнберг " (2023) и среща с неговия създател Николай Лебедев, съветски режисьор и сценарист, президент на Гилдията на филмовите режисьори на Русия, лауреат на две държавни награди на Руската федерация, ще се състои на 15 май от 19 ч. в огромната зала на Руския дом в София (РКИЦ), ул. " Шипка " 34.
" Нюрнберг " е първият пълнометражен игрален филм в съветското кино за Нюрнбергския развой (MWT), когато някогашните водачи на Третия райх се явиха пред " съда на народите ", упрекнати от интернационален боен арбитражен съд в невиждани военни закононарушения, закононарушения против човечеството, основаване на концентрационни лагери и лагери на гибелта, убийства на цивилни и геноцид.
Филмът " Нюрнберг " е основан с финансовата поддръжка на Министерството на културата на Руската федерация, в това число със съдействието на държавното управление на Калининградска област и Руското историческо общество, с присъединяване на фондация " Александър Печерски ". Сценарият е основан на романа " На веки вечные " на юриста и историк Александър Звягинцев, посветил повече от 40 години на проучване на Нюрнбергския развой. Сценаристи са Николай Лебедев и Александър Звягинцев, режисьор - Николай Лебедев.
Във кино лентата взе участие ярка интернационална плеяда от артисти от Русия, Съединени американски щати, Англия, Германия, Чехия, Франция, Белгия, Австрия, Дания и други страни. Главните функции извършват Евгений Миронов, Сергей Безруков, Любов Аксьонова, Сергей Кемпо, Волфганг Черни, Алексей Бардуков, Игор Петренко.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР