Преместване на гласоподаватели от една политическа формация тепърва ще се

...
Преместване на гласоподаватели от една политическа формация тепърва ще се
Коментари Харесай

Социолог издаде тайна. Накъде бягат избирателите на БСП?

Преместване на гласоподаватели от една политическа групировка занапред ще се случва, предвижда пред БНР Добромир Живков, шеф на социологическа организация " Маркет Линкс ".

" Можем да кажем, че картината се раздвижва, изключително имайки поради възходящия брой обединения, които се записват за тези избори, което може да определим в някаква степен като изненадващо ", сподели той.
-->
Няма новоизгряващи звезди. Почти всички дали поръчка за изборите са към този момент участници в българската политика и са условно нови, означи социологът, само че той вижда в това " подтик ", който може да докара повече гласоподаватели до урните. Живков чака много фрагментирана и шумна предизборна акция.

" Събуждането " по едно и също време на толкоз доста политически субекти и то в избори, които няма да произведат резистентен резултат във времето напред, у мен остава усещането, че може би има и някаква концепция за разпръскване на вота, разпръскване даже на информационната среда, да се появят колкото може повече представители. Още по-сериозно фрагментиране, като резултат още по-сериозна роля на президента в директното ръководство на страната. Нека си задаваме въпроса – за какво тези политически сили излизат тъкмо в този миг, какво биха постигнали в тази обстановка? Малко необичайно наподобява ", разяснява социологът.

" Всички партии, като се изключи " Възраждане ", означават спад в позитивното отношение. Сходна е и картината при политическите водачи ", записва Добромир Живков.

Според него изненади са вероятни, тъй като " обстановката е друга от петък насам " и занапред ще се прави оценка какъв резултат биха имали вторите наказания " Магнитски " върху поддръжката за ГЕРБ.

" Магнитски ", с толкоз сериозен удар – това е вторият човек в ръководството на страната, министърът на финансите (Владислав Горанов – бел. ред.) – има опция да има отлив от ГЕРБ. Точно тази динамичност към момента не можем да я осезаем и ще се прояви чак на самите избори. "

По думите му " Магнитски " ще повлияе най-много на " меките " гласоподаватели и " сигурно по някакъв метод ще подейства ".

Българска социалистическа партия е най-застрашена от сериозен спад на изборите – " от отливане на техния електорат към " Възраждане " и може би към Политическа партия ", счита социологът.

" Преразпределението на електората на Българска социалистическа партия може да се случи към Политическа партия, " Възраждане ", до някаква степен " Български напредък " като ценностно близка. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР