Премахват домашните за ученици през ваканциите.Да се намалят изпитванията на

...
Премахват домашните за ученици през ваканциите.Да се намалят изпитванията на
Коментари Харесай

Премахват домашните за ученици през ваканциите

Премахват домашните за възпитаници през ваканциите.

Да се понижат изпитванията на учениците, планува промени в Наредба за оценяване на резултатите от образованието на учениците, качена за публично разискване.

Причината са

постъпили в Министерството на образованието и науката сигнали и

за претоварване на учениците вследствие нецелесъобразно задаване на писмени независими работи и огромния брой изпитвания по образователните предмети, показват от просветителното министерство.

Едно от предложенията е да се понижи броят на оценките,

въз основа на които се образува срочната оценка за съответния образователен предмет, в това число посредством унищожаване на условието за осъществяване на

на учениците за профилираната подготовка.

В плана е записано,

че на учениците в прогимназиалния стадий на главното обучение и в двата стадия на междинното образование  задания за независимо документално осъществяване по обособен образователен предмет ще се слагат не повече от два пъти в една образователна седмица ,

а сумарно по всички образователни предмети – не повече от пет пъти за една образователна седмица.

На учениците в началния стадий на главното обучение задания за независимо документално осъществяване по всеки от образователните предмети български език и литература и математика се слагат не повече от три пъти в една образователна седмица, а по останалите образователни предмети – не повече от един път.

Задачи за независимо документално осъществяване пък към този момент няма да се задават през ваканции.

Преодоляването на отрицателните трендове, свързани с потреблението на независимите писмени работи

за ученика или като опция да се довърши незавършената през часа работа, предпоставя нуждата от нормативно установяване на размера им за една образователна седмица, написа в претекстовете към плана.

Когато осъществяването на дилемите се ревизира посредством самостоятелно или групово изпитване, се слага настояща оценка самостоятелно за всеки възпитаник, написа още в наредбата.

за писмена независима работа отвън часа от изследователската планова активност, която учениците извършват самостоятелно или в екип,

с цел да се подчертава върху опцията да получат оценка за задачата, изпълнявана поредно и поетапно през по-продължителен интервал от време.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР