Премахването на 3 март като национален празник е покушение срещу

...
Премахването на 3 март като национален празник е покушение срещу
Коментари Харесай

Радев: Премахването на 3 март като национален празник е покушение срещу историята

Премахването на 3 март като народен празник е нападение против историята. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. 
Прочетете още
" Когато нямаш работещи решения за сегашното и за бъдещето - започваш война с предишното. Опитът да се изтрие 3 март от националния календар е нападение против историята, против идеалите на българските възрожденци и  срещу паметта на хилядите починали за нашата независимост наши и непознати войни. Аз съм изрично против такив аексперименти ", уточни той във връзка предлагането 24 май да стане народен празник. 

По думите му 24 май е един прелестен празник, само че един референдум ще раздели обществото. " Той е сърдечен за всички нас. Предлагат обаче неуместна обстановка - да избираме за и против нашия език и книжовност и нашата независимост и държавност. Няма решение на такава алтернатива ", безапелационен е Радев. 

" Проектът  за промени в Конституцията е  юридически необразован и политически циничен. След едно доста дълго приготовление на публиката за идни чудодейни промени в правосъдната система, за правосъдна промяна – обществото ни очакваше работещи решения, които да водят към повече правдивост и отчетност, към по-малко политизация а правосъдната система. Вместо това ни се сервира изненадващо национално разделяне и офанзива против президентската институция и локалната власт ", разяснява той препоръчаните промени в Конституцията от страна на ПП-ДБ, които лимитират пълномощията на президента. 

Попитан дали в служебните кабинети и тяхното унищожаване ли вижда офанзивата против президентската власт, Радев отговори: „ Колкото по-ниска е легитимността на едно ръководство, толкоз повече то е стреми да закрепи своята власт с административни и силови ограничения. Явно ръководещите виждат в служебните кабинети някаква опасност. Но очевидно опасността е от осъзнаването на контраста – изключително сред последния длъжностен кабинет и последните работни държавни управления. Докато те създаваха рецесии – служебното ги решаваше ". 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР