Прекратява се договорът с фирмата, която извършваше дезинфекция на ГКПП

...
Прекратява се договорът с фирмата, която извършваше дезинфекция на ГКПП
Коментари Харесай

Министър Явор Гечев: Държавата си връща контрола над „Златния гьол“


Прекратява се договорът с компанията, която извършваше стерилизация на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, заяви министърът на земеделието

Държавата си връща контрола над „ Златния мочур “. Това разгласи министърът на земеделието Явор Гечев след инспекция на обслужването на камионите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. В инспекцията участваха още заместник-министърът на земеделието Крум Неделков, заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-директорът на Агенция „ Митници “ Пламен Павлов, заместник-областният шеф на Хасково Мартин Узунов и шефът на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) Иван Шиков.

Министър Явор Гечев заяви, че държавна компания ще поеме дезинфекцията на коли на граничния пункт, като за бъдещото сдружение ще дават отговор взаимно няколко институции и министерства, които имат отношение по тематиката. „ Целта е страната да ръководи процеса, а не да оставяме БАБХ сама “, съобщи агроминистърът. Това е и волята на президента Румен Радев, акцентира Явор Гечев.

Той посочи, че през днешния ден е разпоредил да бъде изпратено двумесечно предупреждение към компанията, която извършваше дезинфекцията.

Земеделският министър акцентира, че по време на ръководството на служебния кабинет фитосанитарният надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ се реализира само от страната. Предстои оповестяването на социална поръчка за държавна лаборатория, която ще бъде разположена на границата.

По думите му сега на граничния пункт ситуацията е спокойна и няма опашки от камиони, като съгласно специалистите е удачно дезинфекцията да продължи за предварителна защита на заболявания.

„ Държавата има задоволителен потенциал “, сподели министър Гечев. Той осведоми, че се работи по цялостна стратегия, обвързвана с фитосанитарния надзор на граничните пунктове, която ще обхване и железопътния превоз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР