Прекъсването на работата на приложенията струва на организациите средно 20,1

...
Прекъсването на работата на приложенията струва на организациите средно 20,1
Коментари Харесай

Ключови тенденции в ИТ за бизнеса през 2020 г.

Прекъсването на работата на приложенията коства на организациите приблизително 20,1 милиона $ годишно, а загубата на данни се мери приблизително със 102 450 $ на час

През 2020 година една от главните цели на фирмите ще бъде цялостното възобновяване на данни за минути
(илюстрация: CCO Public Domain)

У величаване на броя на приложенията от сериозно значение за фирмите, възходяща известност на контейнеризацията и софтуерно- дефинирания метод в ръководството на данните се обрисуват като основни трендове в ИТ сферата през 2020 година, съгласно разбор на компанията Veeam Software. Също по този начин множеството компании ще заменят остарелите архивиращи решения с нови , вместо да ги актуализират, а акцентът в процеса на прекопирване и възобновяване на данни ще се измести към етапа на възобновяване.

През 2020 година броят на сериозните приложения за фирмите ще се усили. По-рано организациите биха могли да посочат кои приложения са сериозни и кои не, само че възходящата взаимозависимост от цифровата инфраструктура направи това разграничаване погрешно.

Прекъсването на работата на приложенията коства на организациите приблизително 20,1 милиона $ годишно, а загубата на данни от сериозни приложения се мери приблизително със 102 450 $ на час. През 2019 година 54% от фирмите признават, че са изгубили доверие на клиентите, заради спирания, съгласно отчет на Veeam за ръководство на облачните данни. Следователно, всяко приложение към този момент е сериозно.

Използването на контейнери – нереални видове данни, които изолират приложението от операционната система – ще се среща все по-често. Благодарение на контейнерите, микроуслугите се опаковат с техните зависимости и конфигурации, тъй че създаването и внедряването им стават по-лесно и по-бързо.

През 2020 година потреблението на контейнери ще докара до по-бързо основаване на програмен продукт посредством опциите на DevOps, а Kubernetes ще ускори статута си на най-популярната платформа за контейнерна оркестровка. Според прогноза на 451 Research, пазарът на контейнери ще доближи 4,3 милиарда $ до 2022 година, до момента в който през 2020 година от ден на ден и повече организации ще преглеждат контейнерите като съществена част от своята ИТ тактика.

През 2020 година организациите все по-често ще употребяват технологии за ръководство на облачни данни (CDM), с цел да ги създадат налични във всички среди за предпазване. Следването на правилото „ вашите данни там, където ви трябват, и когато ви трябват ” е допустимо единствено вследствие на постоянна CDM тактика, тъй че смисъла на ръководството на облачните данни единствено ще пораства.

Според изследването, 29% от организациите непрестанно архивират и копират предпочитани приложения. През 2020 година главната цел на фирмите ще бъде цялостното възобновяване на данни в границите на минути. Освен за обезпечаване на досегаемост на данните, цялостният набор от аварийни копия може да се употребява за проучвания, разработка и тестване. Така данните ще оказват помощ да се вземат осведомени решения за развиването на цифровия бизнес.

През идващите 12 месеца софтуерно дефинираният метод към ръководството на данните ще играе все по-важна роля. Инфраструктурата като код (IaC) понижава времето и разноските за ръководство на инфраструктурата на няколко места, защото разрешава на организациите да основат инфраструктурен образец за функционалност и по-късно да го разпрострат във всички среди и места за предпазване на данни.

Автоматизирането на процедурите за репликация и потреблението на обществени облаци обезпечават акуратност, еластичност и мащабируемост, което прави внедряването на приложения бързо и елементарно. 77% от фирмите употребяват програмен продукт като услуга (SaaS), тъй че софтуерно-дефинираният метод към ръководството на данни сега е от голяма важност за по-голямата част от предприятията.

Важна наклонност през 2020 година ще бъде замяната, а не актуализирането на технологиите за архивиране . Организациите ще предпочетат простотата, гъвкавостта и надеждността на своите решения, с цел да подсигуряват непрекъснатост на бизнеса. Според статистиката, през 2019 година фирмите претърпяват неочаквани спирания приблизително пет пъти. Притесненията по отношение на наличността на данните при потребление на остарели решения подтикват организациите да преминат към цялостната им подмяна.

Сред факторите, влияещи върху прехода от актуализации към подмяна на решенията за архивиране, са разноските за поддръжка, неналичието на благоприятни условия за виртуализация и потребление на облака, незадоволително бързият достъп до данните и сложността на ръководството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР