Прекарването на твърде много време насаме може да доведе до

...
Прекарването на твърде много време насаме може да доведе до
Коментари Харесай

Самотата влияе не само на психическото, но и на физическото здраве

Прекарването на прекалено много време уединено може да докара до меланхолия, бодърствуване и даже до самоубийствени пристрастености, оповестява БГНЕС.

Според проучване на учени от Университета в Чикаго обществената изолираност не въздейства единствено на възрастните хора, пенсионираните или тези с умрял брачен партньор или брачна половинка, само че и на най-младите, оповестява в. " Дейли експрес ".

Според данните от изследването до 80% от американците на възраст под 18 години са споделили, че в някакъв миг от живота си са се чувствали самотни. В същото време 40% от хората на възраст над 65 години се оплакват от непрекъснато възприятие на самотност.

Подобно възприятие на самотност може да повлияе отрицателно освен на психическото, само че и на физическото здраве, споделя доктор Луис Хаукли от Чикагския университет. В изследването, в което тя взе участие, са включени главно деца, които се оплакват от възприятие на самота.

До постигане на юношество доста от обществено изолираните младежи стартират да страдат от меланхолия и да мислят за самоубийство. Колкото повече такива мисли имат, толкоз по-голям е и рискът в следствие да развият сърдечни и сърдечносъдови проблеми. До постигане на 26-годишна възраст те е по-вероятно да имат проблеми с холестерола и високото кръвно налягане или да имат наднормено тегло.

Връзка сред физическото здраве и самотата доктор Хаукли е разкрила и при възрастните хора над 70 години. Тя е открила връзка сред интензивността на самотата и познавателните качества, както и скоростта за култивиране на информация и паметта.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР