Прекарваме една трета от живота си в сън или опитвайки

...
Прекарваме една трета от живота си в сън или опитвайки
Коментари Харесай

Как да изчислите идеалното време за заспиване и събуждане

Прекарваме една трета от живота си в сън или пробвайки се да заспим. И въпреки всичко статистиката споделя, че всеки трети възрастен не получава задоволително сън, написа jenite.bg. Това са доста изтощени хора! Времето, когато сме в страната на сънищата, е от решаващо значение за нашия мозък, който зарежда нашето здраве и даже хубостта ни. Този проблем може елементарно да бъде решен, в случай че просто си лягаме в несъмнено време.

Ето по какъв начин да изчислите съвършеното време за заспиване и пробуждане:

1. Започнете с избора по кое време да се разсъните

За да знаете кой е най-хубавият график за сън за вас, би трябвало да решите часа, в който желаете да се събуждате. Последните проучвания демонстрират, че няма разлика сред събуждането рано заран и спането до обяд. Но е извънредно значимо да имате поради, че в случай че желаете да се събуждате свежи и спокойни, би трябвало да настройвате алармата си за едно и също време, 7 дни в седмицата.

2. Знайте какъв брой време ви би трябвало за сън

Необходимото количество сън се трансформира през целия ни живот. Когато бяхме деца, трябваше да спим до 14 часа, само че на възраст 20-40 години ни трябват единствено към 7 до 9 часа сън. Помислете какъв брой време спите нормално, преди да се разсъните цялостни с сила, и слушайте тялото си, с цел да разберете кое е идеалното количество сън за вас.

3. Изчислете по кое време би трябвало да заспивате

След като сте открили по кое време желаете да се събуждате и какъв брой часа сън ви трябват, ще имате идеалната формула за това по кое време да си лягате. Ако се придържате към този график, тялото ви естествено ще се почувства сънливо в нужното време и ще можете елементарно да се разсъните.

Да кажем, че въз основа на вашата възраст и опит знаете, че имате потребност от 7 часа сън и решавате, че ще се събуждате в 8 часа всеки ден. В тази обстановка ще би трябвало да си легнете в 1 сутринта. Но в случай че решите да измененията графика си и да се събуждате в 6 часа сутринта, от този миг ще би трябвало да лягате в 23 часа всеки ден.

4. По-рано не е безусловно по-добре

Често се счита, че хората би трябвало да заспиват към 22:00, с цел да получат по-качествен сън. Но скорошни проучвания от Харвард потвърдиха, че това не е истина. Важно е да спите задоволително време, без значение кога на денонощието. Така че, в случай че си легнете в 3 ч. сутринта и се разсъните в 10 ч. сутринта, това е добре, стига да го вършиме непрекъснато.

5. Поддържането на пореден график на съня е основно

Най-доброто нещо, което можете да извършите, с цел да подобрите качеството на съня си, е да си лягате едновременно всеки ден. Не единствено ще улесни заспиването, само че и ще ви направи по-умни и щастливи. От друга страна, недоспиването през делничните дни и спомагателният сън през почивните дни води до диабет, затлъстяване и неприятно сърдечно-съдово здраве.

6. Късното лягане изисква спомагателна хигиена на съня

Важно е да се грижите за хигиената на съня си, като да вземем за пример да не гледате трогателен филм преди лягане, да не си лягате гладни или да не спите в светла, шумна стая. Грижата за елементарни неща, като заглушаване на вашия смарт телефон и потребление на плътни пердета, също може фрапантно да усъвършенства метода, по който изглеждате след събуждането си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР