Прекаляването с алкохола често разбива непоправимо естествените денонощни ритми на

...
Прекаляването с алкохола често разбива непоправимо естествените денонощни ритми на
Коментари Харесай

Фитнесът може да лекува алкохолизъм

Прекаляването с алкохола постоянно разрушава непоправимо естествените денонощни ритми на тялото ни. Пристрастените нормално се хранят нередовно, спят зле и не следват всекидневните цикли на будно положение и сън, избрани от природата. Това на собствен ред натоварва организма, изтощава го и той стартира да изисква още алкохол, с цел да се оправи с рецесиите, образувайки по този метод обаян кръг. Ново интернационално изследване сподели, че физическите извършения могат да пресечен този злотворен цикъл и без помощта на никакви спомагателни медикаменти да оказват помощ на алкохолно подвластните да стартират да се отърсват от казуса си.

" Прекаляването с алкохола, характеризиращо се с непрекъсната потребност от консумация на спиртни питиета, както и с невъзможността за обикновено действие без тях, разрушава както ритъма, по този начин и укрепването на денонощните цикли на тялото - т.е., по кое време ядем, спим и вършим обич - които се контролират от вродения ни мозъчен часовник ", изясни един от създателите на изследването, биологът проф. Дейвид Глас от университета " Кент Стейт ". " Продължителната корист с алкохол нормално кара хората един ден да си лягат прекомерно рано, различен - да не спят цяла нощ, а режимът им на хранене се разрушава, тъй като постоянно не хапват нищо по през целия ден, а се тъпчат нощем. Това може да докара до обаян кръг на алкохолизъм, тъй като такива хора ще пият, с цел да заспят по-лесно, което на собствен ред в допълнение ще разстрои съня им, което пък ще докара до по-силна потребност от алкохол. "

Проучването сподели, че хората, които водят неточен живот, да вземем за пример заради променливи смени в работата си, имат доста по-голям късмет да станат алкохолно подвластни точно поради разрушените си денонощни ритми. Добрата вест е, че опити с животни демонстрираха, че постоянните физически извършения са по-ефективни от всевъзможни лекарства в битката с този циничен кръг.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР