Прехвърлянето“ на електричество от един електромобил към друг става с

...
Прехвърлянето“ на електричество от един електромобил към друг става с
Коментари Харесай

Lucid предлага възможност за зареждане на един електромобил от друг

„ Прехвърлянето “ на електричество от един електрически автомобил към различен става благодарение на захранващ кабел с конекторите на Tesla.

Lucid Motors показа нова функционалност за електрическите автомобили, наречена RangeXchange, която разрешава зареждане сред колите. Това оповестява Electrek.

Това значи, че актуалните и бъдещите притежатели на Lucid ще могат да зареждат други електрически автомобили, употребявайки съхранената сила на батерията, само че, както написа изданието, това ще изисква специфичен адаптер.

По-рано тази седмица Lucid Group се ангажира със стандарта за зареждане в Северна Америка (NACS), който ще обезпечи достъп до мрежата на Tesla Supercharger до 2025 година

Максималната, обезпечена от „ донора “, мощ доближава 9,6 kW; допуска се, че за един час с такова презареждане получателят на помощта ще може да усили запаса си от ход с 38–64 km, според от особеностите на бордовата му електрическа мрежа. Lucid ще стартира да продава кабел за такова презареждане на една кола от друга в Съединените щати този месец, само че цената му към момента не е конкретизирана, макар че удоволствието надали може да се назова на ниска цена, като се има поради настоящата ценова политика на производителя. Естествено, бордовата мрежа на електрическите автомобили Lucid може вероятно да се употребява за зареждане на други външни потребители, както и за връщане на електричество към мрежата, в случай че е належащо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР