Прегръдки и сълзи бяха обичайните гледки по летищата на една

...
Прегръдки и сълзи бяха обичайните гледки по летищата на една
Коментари Харесай

След две години тази страна най-накрая отваря границите си без карантина

Прегръдки и сълзи бяха нормалните гледки по летищата на една страна, живяла близо две години в прецизна изолираност поради пандемията от Covid-19. Стотици нейни жители най-сетне съумяха да се приберат от чужбина и да се съберат със фамилиите си, откакто отпадна условието за слагане под карантина при идване.

От 5 март Нова Зеландия дава опция за пътешестване към 120 страни по света без да се постанова самоизолация при влизане назад в страната.

Драматични подиуми се разиграха по летищата, откакто първите пет полета докараха новозеландци, които могат да се приберат у дома без да им се постанова да се изолират на специфични места или в домовете си. Много от тях се прибират у дома за пръв път от две години насам, защото страната беше въвела строги ограничавания по границите си.

Отпадането на ограничаването дава началото на завръщането на интернационалните пътувания и почивките и съживява туристическите компании.

Преди пандемията новозеландците правеха към 3 млн. задокеански пътувания всяка година. В момента на летището в Окланд работят 14 авиолинии, които летят до 25 дестинации. Преди пандемията имаше 29 авиолонии, возещи до 43 интернационалните дестинации.

Отварянето на границите на Нова Зеландия се случва, откакто страната в общи линии беше със затворени граници близо две години, оповестява nzherald.co.nz. Това изправи туризма в страната пред комплицираната задача още веднъж да грабне сърцата на евентуалните туристи, които към този момент не я поставят в листата си.

За доста пътешественици от далечни места Нова Зеландия така и така беше на задно място в листата за пътешестване. А в този момент с всички терзания към опазването на здравето, затрудненията и увеличението на цените тя отива на още по-задно място.

Вдигането на цените на горивата усложнява още повече нещата във връзка с полетите.

Нова Зеландия изостава съществено по отношение на главния си съперник – Австралия. Последната отвори границите си за имунизирани туристи още предишния месец. Нова Зеландия изостава с към 5 месеца.

Планираната дата за допускане на туристи е юли, въпреки че има индикации, че това може да стане и по-рано. Това основава съществени спънки за възобновяване на туристическата промишленост за 17 милиарда $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР