Преговорният екип на ГЕРБ за коалиционно споразумение и съставяне на

...
Преговорният екип на ГЕРБ за коалиционно споразумение и съставяне на
Коментари Харесай

ВИДЕО Отиваме на избори! Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат

Преговорният екип на ГЕРБ за съдружно съглашение и сформиране на държавно управление с ПП-ДБ разгласи в неделния следобяд, че най-вероятно отиваме на избори. Мария Габриел отдръпва кандидатурата си за министър председател и ГЕРБ няма да поддържа втория мандат, който ще бъде връчен от президента Радев, откакто те върнат първия.

Мария Габриел съобщи пред публицисти: " Искам да каже пет неща. В последните 9 месеца видяхме, че всички значими промени се случват с ГЕРБ. Имаше диалози в последните 3 дни. ГЕРБ направи жест и остъпи. Но се появиха нови условия. Ние споделяме не - не на нови и нови условия!

Искам да изразя страдание за създалата се обстановка. Бяха направини доста отстъпки. За страдание, ще би трябвало да се върнем към тях след избори.

Трето, ще остана като вицепремиер и министър на външните работи да правя своята работа до последния ден на това държавно управление.

Четвърто - в опцията за избори. Кампанията ще зависи от нас - дали ще се играе със страховете на хората или ще си дадем време да откроим кое е значимо за страната и ще отидем на договаряния.

Пето, на следващия ден ще внеса в Народното събрание писмо, че отдръпвам кандидатурата си за министър-председател.

ГЕРБ няма да взе участие в договаряния с втори мандат ", съобщи Мария Габриел.

" В момента, в който дадохме поръчка, че можем да отстъпим за министерството на защитата и министерството на енергетиката, бе поискана промяна и в министерството на вътрешните работи ", заяви Габриел.

Въпросите не са за нас, отвърна тя, запитана за какво е поискана промяната в Министерство на вътрешните работи.

Не бива да се вторачваме в поста и в министерството, а в метода, по който това се случва. Казваме " не " на каквито и да било нови условия, на каквито и да било договаряния за втори мандат, сподели Габриел.

Разминавания и разлики по огромните тематики нямаме, сподели тя. Изрази обаче отчаяние, че към този момент контрактувани неща, са отхвърляме в последния миг.

Не чакам персонално опрощение от Асен Василев, а към всички дами и майки, които са се осмелили да стоят на високи позиции. Не съм го получила, само че продължихме договарянията, подсети тя.

Дата за службите и частта, обвързвана със следствената загадка, са били единствените два въпроса, които са останали за дискутиране. „ Но идват нови и нови условия, нали сте съгласни, че не може по този начин? ”, запита Габриел.

Врата за договаряния, само че след изборите, разгласи Габриел. Дали и по какъв начин ще се случат обаче зависело от това по какъв начин ще премине предизборната акция - дали тя ще бъде употребена за нахъсване на хора един против различен, дали ще се манипулира по време на нея, или “ще си дадем време да мислим какво желаеме за страната ”.

Този политически рекет, който беше извършен по отношение на нас е извънредно време да бъде прекратен, настоя пък Теменужка Петкова . Тя акцентира, че битката на ПП- Демократична България е за “власт и за постове ”. ГЕРБ пък стои компактно зад Мария Габриел.

Липсата на правила взриви сглобката, безапелационна бе Деница Сачева

Напомняме, че часове по-рано се появи информация, че депутати от " Продължаваме промяната - Демократична България " имат директива да се прибират незабавно в София и наложително да са в Народното събрание идната седмица. Това се разбра от пост на народния представител Манол Пейков, който беше на посещаване в Япония.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР