Преговорите за подновяване на договора на Лионел Меси с Пари

...
Преговорите за подновяване на договора на Лионел Меси с Пари
Коментари Харесай

ПСЖ стопира преговорите с Меси за нов договор

Преговорите за възобновяване на контракта на Лионел Меси с Пари Сен Жермен са били отсрочени, до момента в който притежателите на клуба водят договаряния за вложение в тим от Висшата лига, оповестява The Mirror.

Собствениците на френския първенец от Qatar Sports Investments (QSI), водени от президента на ПСЖ Насер Ал-Келаифи, към този момент организира диалози с президента на Тотнъм Даниел Леви в Лондон по-рано този месец по отношение на опцията да създадат миноритарна инвестиция в клуба от северен Лондон.

QSI са отворени за инвестиция в клубове от Висшата лига, само че след тях не са Манчестър Юнайтед и Ливърпул, макар че и двата британски гранда търсят нови вложители, като Юнайтед желае да продаде напълно отбора.

През ноември стана ясно, че американските притежатели на Ливърпул желаят да продадат клуба, а сътрудникът на FSG Сам Кенеди сподели пред The ​​Boston Globe, че има „ огромен интерес “ към „ алените “. Според The Athletic от FSG обаче към този момент не мислят за цялостна продажба на клуба, а по-скоро са подготвени да се разделят с дребен дял от акциите си, въпреки че даже това не е нещо наложително, нито наподобява евентуално да се случи в скоро време. До момента американците не са получавали никаква публична оферта, тъй че от изданието акцентират, че остава отворен въпросът дали в случай че дойде примамлива такава, това може още един път да промени проекта им да запазят главния дял от Ливърпул.

Ситуацията на Юнайтед е друга, защото семейство Глейзър оповестиха Юнайтед за продажба, защото желаят да сложат завършек на 17-годишния им престой на „ Олд Трафорд “. Глейзър търсят към 8 милиарда паунда, с цел да продадат „ алените дяволи “, сума, която засенчва тези 2,5 милиарда паунда, платени от Тод Боули за Челси предишното лято.

Lionel Messi’s contract renewal talks with Paris Saint-Germain have been put on hold while the club’s ownership holds talks over investing in a Premier League club
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Именно поредицата от срещи на Ал-Хелаифи с евентуалните клубове, в които QSI може да влага, го е предиздвикало да измести целта си от подновяването на контракта на Меси в ПСЖ за сметка на инвестицията в британски отбор. Diario AS показва, че към момента не са започвали публични договаряния по отношение на подновяването на договора на аржентинската звезда, чийто сегашен контракт изтича след края на сезона.

Освен че има 100 % от ПСЖ, QSI има и 22 % дял в португалския клуб Спортинг Брага.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР