Преговорите за нов парламент трябва да се случат, мандатите са

...
Преговорите за нов парламент трябва да се случат, мандатите са
Коментари Харесай

Анализатори: От нова тройна коалиция до разумен кабинет ГЕРБ-Демократична България

Преговорите за нов парламент би трябвало да се случат, мандатите са ясни, кой защо е влезнал - също, само че партиите би трябвало да стартират да приказват, с цел да видят дали могат да сформират държавно управление . Това съобщи политологът доцент Даниел Смилов в полемика за бъдещето на новото държавно управление в студиото на бТВ.

От своя страна политическият пиар Нидал Алгафари обаче счита, че диалозите са почнали доста преди изборите: " партиите са обиграни, осведомени са ". Алгафари е сюрпризиран от резултатите на Вътрешна македонска революционна организация и от БНО, които предоставиха листите си на Васил Божков.

Ивайло Нойзи Цветков пък добави, че не вижда механически излаз от обстановката . " Очевидно победител е ГЕРБ-СДС, само че механизмът по какъв начин да действа Народното събрание не ми е явен. Много е елементарно да си антитетичен, само че въпросът е кой и по какъв начин ще преведе нещата ", разяснява той.
 Нови избори чакат Валерия Велева и Росен Стоянов
Нови избори чакат Валерия Велева и Росен Стоянов

Никой няма да успее да сформира държавно управление, съгласно журналиста и политолога

Смилов добави, че смяна се е случила и Борисов въпреки и да има най-голямата партия в Народното събрание, няма болшинство , болшинството е към него. Хората са пратили с гласа си представители в Народното събрание като отричане на метода на ръководство на Борисов. " Формално той ще е първият, който ще опита да сформира коалиция, само че няма да успее, тъй като няма сътрудници, това значи, че тези, които са се заявявали като съпротива, би трябвало да се извърнат. " Според Смилов това е малко евентуално да стане. Топката ще е в Слави Трифонов, той ще има самодейността ", счита политологът.
 Избирането на ръководител на 45-то Народно събрание – белег за политическо болшинство
Избирането на ръководител на 45-то Народно събрание – белег за политическо болшинство

Отношението към жителите ще покаже дали има смяна

Алгафари е на мнение, че има няколко разновидността за нов парламент - ГЕРБ - Българска социалистическа партия и без министър председател Бойко Борисов с програмно държавно управление. Той набеляза и още няколко разновидността: " Разумният вид, политическият вид - е ГЕРБ и Демократична България, които са в едно европейско семейство и биха могли от там да ги попритиснат. Третият вид - е на екзотиката, Слави Трифонов с болшинство, при което първият избор на съмнение, пожелан от ГЕРБ, ще е още първата седмица. Последният вид е безпорядък - избори, избори и отново избори ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР