Преговори за мир на високо ниво между Северна и Южна

...
Преговори за мир на високо ниво между Северна и Южна
Коментари Харесай

Отношенията между двете Кореи се затоплят

Преговори за мир на високо равнище сред Северна и Южна Корея. Предложението пристигна от Сеул, който се надява да стопли връзките със Севера в навечерието на Зимните олимпийски игри. В новогодишното си послание водачът на Северна Корея Ким Чен Ун загатна за сходни дейности.


9 януари. Това е датата, на която може да се случи дълго чаканият пробив в връзките сред Северна и Южна Корея. Властите в Сеул виждат късмет за усъвършенстване на връзките сред двете страни при започване на годината и мотив за това е едно спортно събитие, което ще се организира на полуострова.
Чхо Мьон Гьон, министър на обединяването в Южна Корея: Правителството предлага осъществяване на договаряния на високо равнище със Северна Корея на 9 януари. Те ще се проведат в село Панминчжон, което се намира на границата сред двете страни. Ще обсъдим присъединяване на Северна Корея в Олимпийските игри в Пьончан след месец.
Предложението беше отправено ден, откакто севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи в новогодишното си послание, че е подготвен за разговор със Сеул и може да изпрати севернокорейска делегация на идните Зимни олимпийски игри в Пьончан като част от напъните за понижаване на военното напрежение.

Последните договаряния на високо равнище бяха през Декември 2015 в общата индустриална зона в Кесон. Те завършиха без резултат, а през последните 2 години Северна Корея стартира скоростно развиване на нуклеарната си стратегия, макар наложените интернационалните наказания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР