Преговарящите за Брекзит не могат да продължат с разделен британски

...
Преговарящите за Брекзит не могат да продължат с разделен британски
Коментари Харесай

ЕС се чуди кой води преговорите за Брекзит от Великобритания

Преговарящите за Брекзит не могат да продължат с разграничен английски кабинет . Това предизвести ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер преди срещата на върха на Европейски Съюз, до момента в който европейски водачи показаха безпокойството си, че не знаят кой управлява английското държавно управление , написа " Гардиън ".

Юнкер акцентира, че Брюксел обезверено се нуждае от ясна, поредна визия за бъдещето.

 Снимка 365438
Източник:

" Не би трябвало да мъмря Тереза Мей, само че бих желал нашите английски другари да заемат ясна позиция ", прикани той пред публицисти в Брюксел.

" Не може повече да продължаваме с разграничен кабинет . Те би трябвало да кажат какво желаят и ние ще отговорим на това ", добави той.

Очаква се Мей да разгласи английската позиция пред евролидерите на работната вечеря през днешния ден. Тя ще организира среща с разделения английски кабинет в петък, а през идната седмица се чака да бъде оповестена бяла книга за бъдещите връзки на Обединеното кралство с Европейски Съюз.

Освен нуждата от поредна визия за бъдещите търговски връзки, водачите са разтревожени поради неналичието на прогрес по въпроса да се избегне " твърда " граница с Ирландия.

" Паралелно ние се приготвяме и за сюжет без съглашение . Трябва да го създадем. Бих желал да дадем финален и съответен отговор за ирландския проблем...Не желая да изпадаме в обстановка, при която последният проблем е ирландският. Това би трябвало да бъде в пакета ", разяснява още Юнкер.

27-те водачи на Европейски Съюз ще се подпишат под декларация в петък сутринта, която приканва за интензивна работа на договарянията, а също по този начин се предизвестява за заплахата Англия да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година без съглашение или без контрактуван временен интервал.

Холандският министър председател Марк Рюте изрази терзанието си, че не е ясно кой управлява държавната политика за Брекзит , пояснявайки, че английският кабинет е разграничен във връзка с въпроса какъв брой близо Лондон би трябвало да остане до Европейски Съюз след напускането.

Мей от своя страна отхвърли изказванията, че английското държавно управление е разединено и вместо това изрази подготвеност Лондон да форсира договарянията с Брюксел за Брекзит.

Лидерът на Ирландия Лео Варадкар разяснява от своя страна, че Англия наподобява към момента има вяра, че е пълноправен сътрудник на договарянията.

Според него Лондон би трябвало да разбере, че " ние сме съюз от 27 страни членки, 500 милиона души ".

" Имаме закони, правила и правила, които не могат да бъдат променяни за една страна, даже и страна като Англия. Бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия няма да бъдат безусловно равни. Ние сме 27 страни членки. Европейски Съюз е една страна, ние сме 500 милиона души, Англия е 60 милиона души, тъй че главният факт би трябвало да бъде съзнателен и свестен ", прикани той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР