Преглеждат безплатно за рак на гърдата в МБАЛ Хасково. От

...
Преглеждат безплатно за рак на гърдата в МБАЛ Хасково. От
Коментари Харесай

Преглеждат безплатно за рак на гърдата в МБАЛ Хасково

Преглеждат гратис за рак на гърдата в МБАЛ Хасково. От през днешния ден започва записването за безвъзмездни мамологични прегледи за рак на гърдата. Болницата се включва в акцията „ Всичко стартира с едно допиране ”.

Кампанията е във връзка Световния месец за битка с рака на гърдата и повишение на информираността за болестта.

Прегледите ще се правят всекидневно до края на месеца след авансово записан час в хасковската болница на тел: 038/ 606 738 в интервала от 8.30 до 11.30 часа. Мамологичните прегледи ще се правят в Хирургично поделение на МБАЛ- Хасково от 11 до 13 часа.

Болницата разполога с нов, съвременен ехограф за ранна диагностика на измененията в млечните жлези и уред за скринингово тестване – ГЕФРИР – за експресна хистологична диагнотика на пациента и приемане на резултат до 10 минути.

Кампанията носи общия надпис „ Всичко стартира с едно допиране “, а задачата й е да подсети на дамите, че постоянния независим обзор на гърдите и периодическите профилактитчни срещи с доктор са решаващи за навременната диагностика и сполучливо лекуване на това заболяване.

Ракът на млечната жлеза е второто най-често срещано злокачествено новообразувание в света и първо по периодичност измежду дамите. Първите промени, които една жена може да откри, са съществуването на новопоявили се уплътнения или по този начин наречената бучка в гърдата. Затова актуалните рекомендации са дамите над 30-годишна възраст да минават профилактичен обзор минимум един път в годината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР