Предвиденият асфалт е планиран за 20 см. Тук има един

...
Предвиденият асфалт е планиран за 20 см. Тук има един
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: Проверките ни се превърнаха в сериал Кражба на магистрали

Предвиденият асфалт е плануван за 20 см. Тук има един абсурд още в самото обмисляне, само че явно тези 20 см. са се видели доста на възложителя и строителя и са се трансформирали в 14 см., това съобщи районният министър арх. Иван Шишков за градежа на Северната дъга на София.

Проверките се трансфораха в сериал " Кражбата на автомагистрали ", тъй като от безусловно всяка инспекция излиза едно и също нещо - 20-30% от пласта асфалт - липсва, продължи още той.

Същата част от асфалта липсва и в правата София-Яна, добави арх. Иван Шишков.

Той акцентира, че правата е строена с евросредства, затова осъществяването на плана ще бъде разследвано вероятно от Европейската прокуратура.

Възложителят е един, а строителите са разнообразни. След това имаме строителен контрол, който се е разписал на всички места преди да бъде пусната правата в употреба, посочи районният министър.

Това, което мога да ви обещая след всички инспекции, които създадем, че явно ще би трябвало да вършим взаимна конференция с министър Демерджиев. Не знам дали знаете, само че всички инспекции се вършат взаимно с Министерство на вътрешните работи, акцентира арх. Иван Шишков.

Министърът носи политическа отговорност. Той не се е разписал на никое място. Възложителят постоянно е бил еднакъв, и в случай че се търси проблем, той е в казуса при ръководство на страната, безапелационен беше той.

Регионалният министър акцентира, че страната е в капан във връзка с договорите за строителство на първите ЛОТ-ове на Автомагистрала " Хемус ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР