"Предвидените средства от Европейския съюз за възстановяване от кризата, породена

...
"Предвидените средства от Европейския съюз за възстановяване от кризата, породена
Коментари Харесай

Евросредствата срещу кризата не са панацея

"Предвидените средства от Европейския съюз за възобновяване от рецесията, подбудена от COVID-19, би трябвало да основават напредък и работни места, да се разпределят заслужено и рационално. Сами по себе си те не са панацея. " Тази позиция изрази вицепрезидентът Илияна Йотова по време на обичайния есенен коктейл на Френско-българската комерсиална и индустриална камара във връзка началото на новия бизнес сезон.

Йотова посочи новите компликации пред бизнеса в изискванията на пандемията.

"Европа и светът се оказаха неподготвени за мащабите на такава рецесия. Повече от всеки път се нуждаем от преосмисляне на националните стопански системи, на икономическите връзки вътре в Европейски Съюз, на икономическите и комерсиалните ни взаимоотношения с сътрудниците от целия свят. Трябва да запазим промишлеността си, да развиваме лично произвеждане, да се развива пазарът на труда ", съобщи тя.

Илияна Йотова оцени високо дейната активност на Френско-българската комерсиална и индустриална камара, която сплотява над 240 френски, български и интернационалните компании, оповестиха от прессекретариата на президента.

Неотдавна камарата, взаимно с Българската организация за вложения и още 15 двустранни камари, започва акция за показване на България като добра дестинация за бизнес в международен мащаб.

"Френско-българската комерсиална и индустриална камара и нашите сътрудници могат да оказват помощ за определянето на националните стратегии за възобновяване на стопанската система, с цел да бъдат сполучливо предпазени пред Брюксел ", уточни още вицепрезидентът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР