Българите ще отпразнуват националния си празник независимо от опитите да

...
Българите ще отпразнуват националния си празник независимо от опитите да
Коментари Харесай

Прави се всичко възможно да се попречи на Радев да говари с граждани

Българите ще отпразнуват националния си празник без значение от опитите да се попречи на отбелязването му, разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея се прави всичко допустимо да се попречи на президента Румен Радев да беседва с българските жители. Държавният глава към този момент разгласи, че на следващия ден ще се качи на връх Шипка, макар че община Габрово анулира формалните тържества във връзка 3 март.

Пред паметника в Докторската градина в София Илияна Йотова уважи паметта на над 500-те медици починали в Руско-турската освободителна война, работили в задачата на съветския Червен кръст и изгубили живота си в борбите при Плевен, Пловдив, Мечка и на връх Шипка.

Йотова поздрави всички българи, които ще се качат на следващия ден на връх Шипка, с цел да отбележат националния празник 3 март.

„ Утре е националният празник на България и всички ние ще го честваме, без значение от това кой и по какъв начин се пробва да попречи на това да бъде отпразнуван празникът. Не сме толкоз наивни. Прави се всичко допустимо, с цел да се лимитират опциите на президента да беседва с българските жители. Това е път за на никое място и няма по какъв начин да се случи “, уточни Йотова, която разяснява и вчерашната среща при президента с представители на специфичните служби във връзка писма получени на „ Дондуков 2 “ от българи в Република Северна Македония: „ Които имат своите терзания по отношение на идното броене в Македония. Всъщност, в случай че би трябвало да приказваме изобщо за тематиката Македония, за жалост буксуваме на едно и също място. Ние се връщаме даже в изходна позиция. Самият резултат в кавички от последното съвещание на така наречен историческа комисия сподели, че във всичките тези месеци след 2017 година не сме свършили нищо “.

По мотив имунизационния проект на държавното управление Йотова сподели, че нито една страна в Европа не е позволила подобен безпорядък:

„ Вчерашният ден беше вторият следващ сериал, който сподели неуспеха в тази система. Взимат се решения, които са повече плод на страсти, за това да рапортуваме, че видите ли, към този момент не сме на последно място в Европа. Ние отново сме на последното място, само че хаосът, който създадохме в последните дни, не е в изгода никому “.

"Героите с белите престилки са всеки ден с нас. Истинските герои в бяло не обичат прожекторите, те са измежду своите пациенти. Превърнаха се в нашите герои, с тях свързваме не прокобите и страха от заболяването, а вярата и изцелението. Когато отмине пандемията, не би трябвало да ги забравяме и аплодисментите за тях би трябвало да са всеки ден ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Докторския монумент в София, където взе участие в обичайното поклонение за починалите медици в Руско-турската освободителна война, проведено от Българския червен кръст.

Вицепрезидентът поздрави управлението на БЧК за смелата и виновна крачка да организира обичайното поклонение пред Докторския монумент, който е единственият монумент в Европа, повдигнат в символ на респект към медиците. Илияна Йотова благодари на чиновниците и доброволците на БЧК, без които няма да се оправим в актуалната рецесия.

„ В навечерието на Националния празник на България би трябвало да си спомним историята, само че да мислим и за бъдещето. 3 март е празникът, лишен от политическа обстановка, непосредствен до сърцето на всеки българин. Венците и цветята ще бъдат положени. Но най-важно е всеки от нас да претърпява празника през душата си с респект и памет към тези, които оставиха костите си по българската земя, с цел да можем през днешния ден да приказваме на езика си, да имаме вярата си и да отглеждаме свободно идващото потомство на България. 3 март е денят, в който би трябвало да благодарим на всички, които вървяха заeднo с българския народ по пътя към свободата “, посочи вицепрезидентът Йотова.

На обичайното поклонение Илияна Йотова бе съпроводена от 15-годишната Анастасия Треновска от Плевен – победителката на вицепрезидента в самодейността на английското посолство „ Посланик за един ден “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР