Вицепрезидентът Илияна Йотова оцени високо работата на Централната избирателна комисия

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова оцени високо работата на Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Служебният кабинет няма своите 100 дни, затова е под лупа

Вицепрезидентът Илияна Йотова оцени високо работата на Централната изборна комисия досега.

На брифинг в Калофер, където участва на гала във връзка 145 години от гибелта на Христо Ботев, вицепрезидентът съобщи, че се надява предизборната акцията да бъде този път доста по-видна за българските жители.

На въпрос по какъв начин прави оценка дейностите досега на служебното правителство  Илияна Йотова отговори:

" Всяко едно държавно управление, всеки един постоянен кабинет има своите 100 дни. Служебният кабинет няма своите 100 дни и по тази причина той е под лупата на българското общество, на българските политици и знаете, че всяка една неточност може да бъде и да се отрази доста отрицателно и на идната акция, и на резултатите от самите избори, тъй че аз откровено им поисквам да не престават по този начин самоуверено, както го вършат до момента, и ще съумеят ". 

„ Всяка ера има своите „ слепци с очи “. Всяка ера ражда и своите дребни хора, които правят огромните работи. Тези „ дребни хора “ държат устойчиво кормилото на историята. “ Това съобщи Илияна Йотова по-рано през днешния ден пред паметника на Христо Ботев в Калофер, където уважи паметта на поета-революционер и на всички, дали живота си за свободата на България.

„ Свободата, независимостта и достолепието са нашият избор, а не апатията и примирението с неправдата – това ни завеща Ботев “, посочи Илияна Йотова. Вицепрезидентът напомни думите на Ботев, които за днешната обстановка звучат по този начин: „ Оковите към този момент не гърмят глухо и ужасно, димът стартира да се разсейва, а ние, българите, започнахме да раздираме мрежата, в която уютно бяхме заспали, и да имаме вяра, че можем да реализираме смяната. “ Илияна Йотова съобщи, че българите още веднъж са пред избор и би трябвало да го създадат почтено.

Вицепрезидентът прикани в минутата, в която в Деня на Ботев и на починалите за България под воя на сирените застива цялата страна, всеки да се изправи пред съда на личната си съвест и да си отговори почтено дали е заслужен за тези, които родиха свободна и самостоятелна татковина.

„ Въздухът над Калофер и цяла България е друг, претрупан с тежест и великолепие. Тежест, тъй като почитаме тези „ луди глави “, които дадоха живота си в жертва пред олтара на отечеството и написаха златните страници на дългата, изпълнена с инциденти българска история. Натоварен е с великолепие и горделивост, тъй като във вените ни тече тяхната непримирима кръв, вървим по земята, която Ботев целуна и с която се сля “, съобщи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът акцентира, че за късия си живот поетът и революционерът Христо Ботев е съумял да покаже какво значи мощно да обичаш родината и мощно да мразиш покорството, измяната, малодушието. „ Ботев написа най-искрените и нежни стихове за майката, обичаната, родината. Публицистиката му като с кама разсича и през днешния ден лъжекумирите, псевдопатриотите, празните каузи. 145 години по-късно отекват със същата мощ пророческите думи на Ботев за независимост, правдивост, тъждество “, посочи Илияна Йотова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР