България трябва да гледа на Плана за възстановяване и устойчивост

...
България трябва да гледа на Плана за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Да не гледаме на Плана за възстановяване само като на евросредства

България би трябвало да гледа на Плана за възобновяване и резистентност като на късмет за повишение на стандарта на живот, а освен като на евросредства, които да усвои. Това уточни вицепрезидентът Илияна Йотова на конференция за положението на Европейския съюз, проведена от Института за стопанска система и интернационалните връзки и фондация „ Фридрих Еберт “.

България би трябвало интензивно да взе участие в дебата за бъдещето на Европейски Съюз, каза директорът на Института за стопанска система и интернационалните връзки Любомир Кючуков.

„ И се багра, че ние към този момент рискуваме да се окажем още веднъж в обстановката на недоволни мърморковци, които не формулират ясно своите позиции и ползи в границите на дебата, само че по-късно не са удовлетворени, че тяхното мнение не е било регистрирано “, добави той.

Според шефа на фондация „ Фридрих Еберт “ Жак Папаро, бъдещето на Европа е форма с неговите поданици, както в една обща постройка.

„ Проникнат ли разрушителни сили до основите, следва развой на съсипия и тогава хубавите етажи ще се сгромолясват дружно с по-скромните “, отбелаза той.

Важно е по какъв начин страните членки ще употребяват средствата от Брюксел по Плана за възобновяване от корона рецесията, уточни вицепрезидентът Илияна Йотова. България не би трябвало да възприема Плана за възобновяване и резистентност единствено като евросредства, които да усвои.

„ Едни 12 милиарда, които би трябвало да потънат в някакви планове. А да погледнем на това като един късмет за това къде да бъде България, откакто извърши тези планове след няколко години, какъв да бъде стандартът на страната ни “, сподели тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР