Предвид безпорядъка, който цари около брекзит, е трудно човек да

...
Предвид безпорядъка, който цари около брекзит, е трудно човек да
Коментари Харесай

6 въпроса , които не дават покой на лидерите от ЕС

Предвид безпорядъка, който царува към брекзит, е мъчно човек да си показа, че водачите на Европейски Съюз ще имат по-належащи проблеми за разискване на двудневната си среща, която стартира през днешния ден.

Въпреки това, по време на срещата ще бъдат обсъждани и екзистенциални тематики, вариращи от комерсиалните връзки с най-големите стопански сътрудници на блока, до изглаждането на разликите по отношение на това по какъв начин да бъде избавена планетата от пагубните климатични промени.

Вижте някои от откритите фронтове, систематизирани от Bloomberg, които не дават покой на държавните глави, които ще се срещнат в Брюксел.

Търговските договаряния с Тръмп

Германия има предпочитание да стартира договаряния за понижаване на промишлените мита, с цел да предотврати митата върху автомобилния импорт, които Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи - ход, който би споделил сразяващ резултат върху европейската автоиндустрия.

Погледите са ориентирани към Франция за възможни индикации по отношение на това какъв брой време ще продължи да се бави по отношение на връчването на мандат за договаряния на европейския комисар за търговията Сесилия Малмстрьом.

Тя помоли през януари за зелена светлина да стартира полемики, само че утвърждението би трябвало да бъде получено от всички страни членки на Европейски Съюз.

От Франция обявиха по-рано през седмицата, че Париж търси гаранции, обяснения и даже признаци на благосклонност от страна на Съединени американски щати.

Европейски Съюз към този момент стартира подготовка за сюжет, при който договарянията в Съединени американски щати се провалят и даде обещание да таксува американски артикули за 20 милиарда евро с мита, в случай че Тръмп наложи мита върху вноса на коли.

Укротяването на тигъра

На срещата си в Брюксел европейските водачи ще се приготвят и за срещата сред Европейски Съюз и Китай, която ще се организира също там през идващия месец.

Предварителното общо проектокомюнике, с което са се срещнали от Bloomberg, е обявявано като най-амбициозното предложение до момента за ангажирането на Китай и вкарването на най-многолюдната страна в интернационалния ред, който се базира на правила.

Европейски Съюз желае Пекин да се съгласи да поеме ангажимент за комерсиално съглашение, което ще отстрани бариерите на китайския пазар за европейски компании. Документът също по този начин е опит “за избавяне на Световната комерсиална организация ” посредством промяна.

Дискусиите към Китай в Брюксел съответстват с визитата на китайския президент Си Дзинпин в Рим през днешния ден, където той ще предложи на страната “глобално стратегическо партньорство ”, което ще се простира от построяването дружно на новия Път на коприната до усилване на връзките в няколко бранша, измежду които и телекомуникациите и пристанищата.

Италия ще стане първата страна от Г7, която ще подпише меморандум за самодейността „ Един пояс, веднъж “, което укрепва терзанията на Съединени американски щати по отношение на отворената врата за Китай към стратегически браншове, като телекомуникациите и пристанищата.

Подсигуряването на 5G мрежите

Въпреки че европейските водачи няма да разгласяват решения от разискването си на Китай, Пекин ще следи протичащото се от близко. Това е по този начин, тъй като водачите настрана ще приканят Европейската комисия да предложи “съгласуван ” метод за подсигуряването на идващото потомство мобилни мрежи, известно като 5G.

Европейски Съюз е подложен на голямо напрежение от страна на Съединени американски щати да ограничи потреблението на китайско съоръжение в тези мрежи от съображения за националната сигурност.

Според администрацията на Тръмп, китайското законодателство задължава фирмите да оказват помощ на шпионските интервенции на страната и затова потреблението на хардуерни артикули на компании, като Huawei, биха създали западните страни уязвими и податливи на шпионаж.

Гарантирането на справедливостта на публичните поръчки

Ако погледнем в международен мащаб, водачите от Европейски Съюз ще инструктират своите представители да се опитат да излязат от задънената улица във връзка с проектозаконите от 2016 година, които имат за цел да отворят пазарите на публични поръчки в чужбина.

Предложението би предоставило на Европейската комисия нови проверяващи пълномощия и ще й разреши да “налага парични санкции ” за предложения в Европейски Съюз от страна на компании, които са основани в непознати страни, които имат дискриминационни практики за възлагане на публични поръчки (сред нарушителите са Китай, Индонезия, Индия и Русия, съгласно ЕС).

Най-новият проект, който е размита версия на самодейност от 2012 година, към момента среща идеологическа опозиция от група страни, главно в Западна Европа.

Промишлената политика на Европейски Съюз

Лидерите от Европейски Съюз би трябвало да се оправят с следствията от несполучливия опит за обединение сред Siemens AG и Alstom SA. Мечтата на Франция и Германия за железопътен колос, който може да се изправи против Китай, бе убита предишния месец от антимонополните органи в Европейски Съюз.

Това накара Париж и Берлин да призоват за промени, които ще разрешат на държавните управления да имат думата по покупко-продажби, за които считат, че са от значително значение за бъдещето на Европа.

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел не съумяха да накара водачите от Европейски Съюз да поддържат апела им за огромни промени в метода, по който се подхожда към сливанията, само че получиха поддръжка за “отстояваща позициите промишлена политика ” и самодейност на Европейската комисия, която може да сътвори трудности пред китайските държавни компании в Европа.

Стратегия по отношение на климата

Темповете и методите на прекосяване към зелена стопанска система се чака да разделят водачите от Европейски Съюз, когато стартират да разискват дълготрайната тактика за климата.

От Европейска комисия предложиха през ноември блокът да стане първата огромна международна стопанска система, която да се цели в нулеви чисти излъчвания до 2050 година Предварителното обмисляне е належащо, с цел да се даде тенденция на фирмите и жителите във връзка с това какво ще коства битката с световното покачване на температурите./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР