Предварителните дискусии включват пълно разделяне по отношение на инженеринга и

...
Предварителните дискусии включват пълно разделяне по отношение на инженеринга и
Коментари Харесай

Nissan планира евентуално разделяне от Renault

Предварителните полемики включват цялостно делене във връзка с инженеринга и производството, както и промени в борда на Nissan

Ръководителите на Nissan възнамеряват вероятно делене от Renault след трагичното бягство на Карлос Гон от Япония, оповестява Bloomberg, цитирайки Financial Times.

Предварителните полемики включват цялостно делене във връзка с инженеринга и производството, както и промени в борда на Nissan. Renault и Nissan са отказали коментар пред Financial Times.

Председателят на Renault Жан-Доминик Сенар, който би трябвало да разгласи няколко взаимни плана за автомобилния алианс през идващите няколко седмици, изрази подозрения по отношение на това дали партньорството сред фирмите ще е трайно, когато той смени Гон предходната година.

Наскоро назначения изпълнителен шеф на Nissan Макото Учида работи в тясно съдействие със Сенар по новите планове, съобщи човек, непосредствен до управлението на Nissan. Но даже и по време на ерата на Гон, съгласно хора, близки до Nissan, някои инженери не са били щастливи от устрема на Гон да сплоти инженерство и производството на двете компании.

Според Financial Times и двете компании производители на коли евентуално биха потърсили нови сътрудници при положение на цялостно разделяне.

Карлос Гон, някогашният началник на двете компании, построи обединяването Renault-Nissan през последните две десетилетия. Той обаче избяга от домашния си арест в Япония в края на декември и отиде в Ливан, заявявайки, че по този начин няма да бъде съден по обвинявания във финансови закононарушения от „ манипулираната японска правосъдна система “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР