Предварителни официални данни от преброяването на населението ще има най-рано

...
Предварителни официални данни от преброяването на населението ще има най-рано
Коментари Харесай

В края на декември ще стане ясно дали Пловдив е нараснал или намалял

Предварителни публични данни от преброяването на популацията ще има най-рано в края на месец декември, заяви за Plovdiv24.bg Валентин Точев,  от Териториално статистическо бюро – Юг.  Окончателните данни ще са подготвени до края на месец февруари 2022 година. Тепърва стартират да се вкарват картите в националната система.

От Национален статистически институт се надяват хората да са се преброили правилно, по сегашния си адрес. Тогава ще може да се направи същински извод за това до каква степен популацията на Пловдив е повишено, или намаляло, както и в обособените селища, и като цяло в страната.

Попитан дали по-късно преброяване ще отпаднат " мъртвите души “ от описите за изборите, Точев отговори, че не е сигурен в това, защото техните описи доста се разграничават от тези на ГРАО, където хората се записват по непрекъснат, а не по сегашен адрес.

При оповестяване на окончателните данни от преброяването ще знаем също по този начин и дали има заведени наказателни процедури за хора, които са отказали да се преброят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР